Instructie

Van tee tot green met Besseling: course management

Welke tactiek hanteert Wil Besseling als hij een par 5 speelt? Met andere woorden, wat is zijn course management? Bekijk zijn tips die jou zeker kunnen helpen als je op de tee staat.

Wil Besseling is een van de beste golfers van Nederland en speelt met succes op de European Tour. Hij laat in de nieuwe instructieserie 'Van tee tot green met Wil Besseling' samen met coach Inder van Weerelt zien hoe hij speelt, en belangrijker, wat jij daarvan kan leren. In deze video gaat het over course management.  

Course management

Deze eerste aflevering staat in het teken van course management: welke tactiek hanteert Wil en hoe ziet zijn keuzeproces eruit als hij een par-5 speelt, in dit geval hole 18 van Bernardus Golf?

Natuurlijk zijn er slechts een handjevol golfers in Nederland die in staat zijn om de bal zo ver te slaan als Wil, maar het keuzeproces (hindernissen uit het spel halen, niet onnodig risico nemen en met de juiste verwachtingen een keuze maken) zou hetzelfde moeten zijn voor alle golfers, ongeacht je niveau. 

Heb je vragen voor Wil en Inder? Stel ze dan onder de video's, dan zorgen wij voor een antwoord!

Lees meer over
Instructie Golftips