Instructie

Beter driven (2): de set-up

Met een goede set-up met de driver kom je vanzelf verder en rechter. Maar wat is een goede set-up? En hoe belangrijk is het? In deel 2 van de videoserie Drive-instructie leggen Dewi Claire Schreefel en Floris de Vries het uit.

Wat is het leukste aan golf? Voor veel spelers toch de bal zo ver weg mogelijk weg slaan. Hoe doe je dat? Door lekker te meppen met de driver. Maar die club is voor flink wat golfers lastig onder controle te krijgen. In plaats van strakke ballen die ver en mooi op de fairway eindigen, produceren ze slappe slices.

Na weer een afzwaaier richting bunker of water gaat de voor honderden euro's aangeschafte driver gefrustreerd in de tas; om er ook nooit meer uit te komen. Dat is zonde en onnodig want iedereen kan leren om de driver wél goed te slaan.

Set-up met de driver 

In een serie van vier video's helpen NGF coaches en ex-tourspelers Floris de Vries en Dewi Claire Schreefel je daarbij. In de tweede video (boven dit bericht) laten ze zien hoe belangrijk de set-up is, de beginhouding. Als je niet op de juiste manier achter de bal staat, kun je onmogelijk een goede drive slaan.

In de volgende afleveringen leer je meer over de backswing, de downswing en natuurlijk het belangrijkste, het raakmoment. Deel 1 ging over de driver. Veel plezier met de video's. En heb je vragen? Laat ze achter onder de video's!


Lees meer over
Instructie Golftips