Instructie

Beter driven (1): alles over de driver

Met de driver lekker ver slaan, dat wil iedere golfer. Maar wat moet je weten over die langste club om beter te leren slaan? Dewi Claire Schreefel en Floris de Vries leggen het uit in deel 1 van de videoserie Drive-instructie.

Wat is het leukste aan golf? Voor veel spelers toch de bal zo ver weg mogelijk weg slaan. Hoe doe je dat? Door lekker te meppen met de driver. Maar die club is voor flink wat golfers lastig onder controle te krijgen. In plaats van strakke ballen die ver en mooi op de fairway eindigen, produceren ze slappe slices.

Na weer een afzwaaier richting bunker of water gaat de voor honderden euro's aangeschafte driver gefrustreerd in de tas; om er ook nooit meer uit te komen. Dat is zonde en onnodig want iedereen kan leren om de driver wél goed te slaan.

Wat maakt de driver anders?

In een serie van vier video's gaan NGF coaches en ex-tourspelers Floris de Vries en Dewi Claire Schreefel je daarbij helpen. In de eerste video (boven dit bericht) behandelen ze de ins en outs van de club. Wat maakt de driver anders dan de andere clubs en waarom?

In de volgende afleveringen leer je meer over de set-up, de backswing, de downswing en natuurlijk het belangrijkste, het raakmoment. Veel plezier met de video's. En heb je vragen? Laat ze achter onder de video!

Lees meer over
Instructie Golftips