Instructie

Beter driven (3): compacte draai in backswing

In de backswing moet je goed draaien met je lichaam om uiteindelijk zo veel mogelijk snelheid te genereren. Waar moet je daarbij op letten? In deel 3 van de videoserie Drive-instructie laten Dewi Claire Schreefel en Floris de Vries dat zien.

Wat is het leukste aan golf? Voor veel spelers toch de bal zo ver weg mogelijk weg slaan. Hoe doe je dat? Door lekker te meppen met de driver. Maar die club is voor flink wat golfers lastig onder controle te krijgen. In deze serie helpt GOLF.NL je met de driver!

Backswing bij de driver

In een serie van vier video's (opgenomen op de Rosendaelsche Golfclub) helpen NGF coaches en ex-tourspelers Floris de Vries en Dewi Claire Schreefel je daarbij. In deel 3 (video boven dit bericht) gaat het over de backswing. De backswing is vaak bepalend voor het resultaat van jouw drive. Het is zeker niet het makkelijkste onderdeel in de swing maar met deze tips moet het jou lukken om die fairway te vinden.

In de volgende aflevering leer je meer over de downswing en natuurlijk het belangrijkste, het raakmoment. Deel 1 ging over de driver, deel 2 over de set-up. Veel plezier met de video's. En heb je vragen? Laat ze achter onder de video's!

Lees meer over
Instructie Golftips