golflessen in de winter

Golfles in de herfst en winter

De winter is een goede periode om golf te leren of om met behulp van lessen beter te worden.

In de koudere maanden lessen volgen, in het warme seizoen profiteren van wat je geleerd hebt. Dat is de gedachte van winterlesprogramma’s die door verschillende clubs en banen worden aangeboden in de periode november tot en met maart. 

Het is goed om te weten dat je geen lid van een club hoeft te zijn om lessen te boeken. En een golfleraar met een lesprogramma in jouw buurt zoeken, dat gaat heel handig met deze zoekfunctie.

zoek golf lessen bij een professional

De winter is een ideale periode om golf te leren. In het voorjaar heb je het dan al heel redelijk onder de knie en kun je gaan genieten op de golfbaan. En voor gevorderden is de winter een goede periode om je golfniveau te verbeteren: in de koudere maanden op de oefenfaciliteiten aan je techniek werken zodat je in het golfseizoen een betere golfer bent.

Nederland

Het voordeel van een programma boven losse lessen is het voordelige tarief. Er zijn winterlesprogramma's voor groepen (die je ook met familie en vrienden kunt volgen) en voor individuen. Een deel van de tijd wordt op de (overdekte) range doorgebracht waarbij de teaching pro's apparatuur als de TrackMan of Flightscope kunnen inzetten. 

De winter leent zich er goed voor om een programma voor beginners te volgen en de eerste stappen in golf te zetten: baanpermissie en handicap 54 behalen (het voormalige GVB/Golfvaardigheidsbewijs).

In de donkere en natte maanden is een rondje golf niet altijd even plezierig en daarom is de winter ook voor gevorderde golfers een goede periode om te lessen. Gevorderden van alle niveaus hebben veel baat bij 'APK-cursussen' die sommige golfbanen aanbieden. De leraar checkt dan onder meer de grip, stand en het oplijnen - de basis voor een goede swing. Er zijn ook winterlesprogramma's gericht op verschillende niveaus ('Van handicap 54 naar 36', 'Naar een single handicap', etc.) Sommige programma's worden gecombineerd met fitness of met mental coaching en sommige golfbanen hebben een golfsimulator of indoor puttinggreen.

Najaarscursussen of winterlesprogramma's bij jou in de buurt? Informeer op de golfbanen in je omgeving. Kijk ook op de website waarkanikgolfen.nl.

Winterlesprogramma’s in het buitenland

De grote golfreisbureaus bieden winterlesprogramma's in het buitenland aan. 

Zo organiseert Pin High Golftravel samen met PGA Holland – de organisatie voor teaching professionals - winterlesprogramma’s op Citrus Golf in Tunesië. Dat complex heeft wee 18-holes banen, een korte 9-holes course en goede oefenfaciliteiten. Op de range kan ook van gras afgeslagen worden. Meer informatie: pinhigh.nl/pga-winter-base

Pin High en Golftime bieden golfclinicreizen aan voor clinics voor beginners en gevorderde golfers in landen als Portugal, Spanje en België.

Je kennis van de regels oefenen? Ga hiervoor naar de quiz 'Test je regelkennis'.

> Ga naar de hoofdpagina 'Beginnen met golf'.

  • Auteur Redactie GOLF.NL

Waar kan ik lessen volgen?