KLM Open

Korhonen houdt KLM Open-baan in bedwang; De Vries en Van Meijel maken indruk

Mikko Korhonen lijkt vooralsnog The International aardig te kunnen temmen. De Fin, een van de twee leiders na de eerste dag, handhaafde in de tweede ronde zijn positie bovenin, waar ook een aantal nieuwe namen aanklopten. Voor de spelers die in de middag spelen, onder wie Joost Luiten, is een goede score gewenst om in het spoor te blijven.
Beeld: Approach the green / Edwin Vermaas

Beeld: Approach the green / Edwin Vermaas

De wind waait vandaag op The International zeker niet uitbundig, maar een duur foutje is op de baan nog altijd snel gemaakt. Dat overkwam Matteo Manassero, die gisteren geen enkele slag liet liggen, nu al op de derde hole. De 31-jarige Italiaan bleef vervolgens goede met minder goede momenten afwisselen kwam uiteindelijk binnen met dezelfde score waarop hij de ronde was begonnen (-7). Hij leverde bij binnenkomst al twee plekken in.

Medekoploper Mikko Korhonen ging vandaag evenmin zonder ‘zonden’ rond door de baan, maar wist nog wel genoeg birdies te maken om een meer dan degelijke goede score binnen te brengen (68 slagen). Ondanks een triple bogey, die hij overigens twee holes later grotendeels wegpoetste met een eagle.

Drukker

De Fin gaat voorlopig met -10 aan de leiding. Bovenin wordt het wel steeds drukker. Topnamen als Rasmus Højgaard (-7), Matt Wallace (-6) en Johannes Veerman (-6) maakten een flinke sprong en willen niets liever dan in het weekeinde meedoen om de zege. Daarnaast meldden ook spelers als oud-winnaar Ross Fischer (2007) en James Morrisson met -8 zich op het leaderboard.

Van de Nederlanders, die in de vroege ochtend startten, speelden Lars van Meijel (-3) en Wouter de Vries (-3) zich heel knap in veilige haven en zelfs meer dan dat. Darius van Driel bevindt zich met level par in de gevarenzone. De cutline schommelt voorlopig nog tussen level par en -1.

Je moet ook niks geks doen op een baan waar je makkelijk in de problemen kan komen

Puttingcoach

De Vries beschouwt zichzelf als golfnomade die overal waar hij de kans krijgt zijn geluk beproeft. Hij heeft voorgenomen dit jaar nog alles uit zijn ‘carrière’ te halen. De kans in het KLM Open viel deze week enigszins uit de lucht. Hij kwam namelijk als tweede reserve gelukkigerwijs in het toernooi. “Maar ik wil er het beste van maken. Ik heb voor het eerst in mijn leven een puttingcoach ingehuurd en durf nog niet te beweren dat die keuze echt werkt, maar lekker gaat het wel.”

Van Meijel was uiteraard ook tevreden met zijn ronde. “Een goede ronde, niks geks. Je moet ook niks geks doen op een baan waar je makkelijk in de problemen kan komen. Maar er zit nog meer in.”

Leaderboard

Lees meer over
KLM Open