KLM Open

Nieuwe spelers naar The International: Matt Wallace en Luke List op startlijst KLM Open

De twee PGA Tour spelers maken een uitstapje naar de DP World Tour en spelen van 20 tot en met 23 juni op The International het KLM Open.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Beide spelers zijn top-100 spelers van de wereld en gaan de strijd aan met o.a. titelverdediger Pablo Larrazábal, Joost Luiten, Rasmus Højgaard, Matteo Manassero, Dylan Frittelli en Darius van Driel. Wallace won al vijf keer op de DP World Tour en won, net als Luke List, ook al eens op de PGA Tour.

Spelers van wereldklasse

De Engelsman Matt Wallace was zowel op de DP World Tour als de PGA Tour succesvol. Zijn grote doorbraak kwam in 2018 toen hij maar liefst drie keer won op de DP World Tour. In 2019 werd hij derde in het US PGA kampioenschap en daarmee veroverde hij een kaart voor de PGA Tour. Daar speelt hij sindsdien en won vorig jaar zijn eerste titel in het Corales Puntacana Championship. Hij heeft goede herinneringen aan het KLM Open op The International. In 2019 werd hij derde inclusief een baanrecord van 63 slagen.

Wallace speelde al vier eerder het KLM Open terwijl Luke List zijn debuut maakt in het KLM Open

De Amerikaanse Luke List won twee keer op de PGA Tour en verdiende 17 miljoen dollar aan prijzengeld. De longhitter komt uit een sportieve familie. Beide ouders waren topzwemmers, maar hij vond zwemmen niets en koos voor golf. Na een glanzende amateur-carrière, waarin hij de finale van het US Amateur Kampioenschap behaalde (hij verloor van Ryan Moore) en op de Masters als amateur de cut haalde, was hij snel succesvol op de PGA Tour: hij won het Farmers Insurance Open (2022, zie foto onder) en Sanderson Farms Championship (2023). Dit jaar kwam hij al dicht bij een overwinning in het Genesis Invitational (T-2). Wallace speelde al vier eerder het KLM Open terwijl Luke List zijn debuut maakt in het KLM Open.

luke list

Zeldzaam uitstapje

Daan Slooter, toernooidirecteur KLM Open: “We zijn natuurlijk blij dat we er in geslaagd zijn om nog twee topspelers naar Nederland te halen. De twee hoogstgeplaatste spelers op de wereldranglijst hebben een prachtige staat van dienst en zijn in de goede vorm dit jaar. Matt heeft iets met het KLM Open en wij met hem! Hij wilde het voor geen goud missen. Voor Luke is het een zeldzaam uitstapje naar de DP World Tour en we hopen dat hij het erg naar zijn zin heeft.”

 
Lees meer over
KLM Open