Nieuws

Nederlands golfsucces blijft uit in München: Van Driel heeft nog één kans voor The Open-ticket

Twee van de drie Nederlanders in het BMW International Open haalden het weekend, maar een gooi naar een topnotering zat er geen moment in. Terwijl Oranje zaterdagavond in Berlijn Turkije versloeg in de kwartfinale van het EK voetbal, bleef succes voor de Nederlandse golfers achterwege in München. Ook een tegenvaller: Darius van Driel wist zich via de Race to Dubai niet te kwalificeren voor The Open op Royal Troon.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Joost Luiten boekte eerder in de week een mooie overwinning in de rechtszaal,waardoor hij toch naar de Spelen in Parijs mag. Dat succes kon de 38-jarige golfer geen bijzonder vervolg geven in het BMW International Open. Luiten begon nog wel prima op de baan van Golfclub München Eichenried, met een 68 op donderdag. Maar met 73-72-74 kwam de zesvoudig winnaar op de DP World Tour uiteindelijk niet verder dan de gedeelde 52ste plaats.

Daan Huizing deed het een paar slagen beter dan Luiten. Met een totaal van -4 kwam Huizing uit op de gedeelde 44ste plaats. Het levert hem twee plekjes winst op in de Race to Dubai, van 97 naar 95.  

Schots Open & The Open

Luiten speelt komende week het met $9.000.000 gedoteerde Schots Open, net als Darius van Driel, die in München voor het derde toernooi op rij de cut miste. Van Driel, die er na zijn zege in Kenia zo goed voorstond, is er niet in geslaagd zich via de Race to Dubai te kwalificeren voor The Open (de beste vijf spelers uit de top 20 die nog niet gekwalificeerd waren verdienden een startbewijs). De Hagenaar heeft in Schotland een laatste mogelijkheid zich te plaatsen voor de major die over twee weken wordt gespeeld op Royal Troon in Schotland. De beste drie spelers in het Schots Open die zich nog niet hebben gekwalificeerd, mogen de week erna namelijk starten in The Open. 

Daan Huizing speelt niet in het Schots Open en ook niet in The Open. De in Odijk woonachtige golfer heeft daarom besloten naar Amerika te gaan voor het Isco Championship (11-14 juli) en het Barracuda Championship (18-21 juli), twee toernooien die deel uitmaken van zowel het schema van de PGA Tour als van de DP World Tour. 

Derde keer Ferguson

De overwinning in het BMW International Open ging naar Ewen Ferguson. Voor de 28-jarige Schot, die met -18 twee slagen minder nodig had dan Jordan Smith en David Micheluzzi, is het de derde zege op de DP World Tour. Ook het vermelden waard: Matthis Besard, de Belgische rookie op de Tour, eindigde het toernooi met een eagle voor een totaal van -13 en een gedeelde zesde plaats. Dat betekende zijn eerste top 10-notering. De 24-jarige golfer uit Waregem maakt zodoende een flinke sprong in de Race to Dubai naar plek 123.

Leaderboard

Race to Dubai

Van Dam eindigt goed

Het seizoen verloopt vooralsnog allesbehalve goed voor Anne van Dam, daarom was de derde en laatste ronde van het Aramco toernooi in Londen een welkome opsteker. Op de Centurion GC maakte Van Dam in de laatste ronde vier bogeys, maar ze zette er op de par-73-baan ook zes birdies tegenover. Met een totaal van +4 eindigde de Arnhemse op de gedeelde 36ste plaats, goed voor ruim 3.000 dollar. De overwinning ging op spectaculaire wijze naar Leona Maguire. De Ierse had eagle nodig op de par-5 slothole om te winnen en in die opdracht slaagde ze glansrijk. Met -8 bleef Maguire de Spaanse Maria Hernandez net een slag voor. Voor Maguire, die al wel gewonnen had op de LPGA, is het de eerste titel op de Ladies European Tour.

Leaderboard

Alps en Pro Golf Tour

Geen toernooi op de Challenge Tour deze week, wel werd er een treetje lager volop golf gespeeld. In de Alps de Andalucia eindigde Vince van Veen op de vierde plaats. Op de Order of Merit van de Alps Tour is hij nu zevende, de beste vijf aan het einde van het seizoen promoveren naar de Challenge Tour. Michael Wedema was met een zesde plaats de beste Nederlander op de Pro Golf Tour in Polen. Nordin van Tilburg en Dario Antonisse eindigden op de gedeelde negende plaats. Op de Order of Merit is Aydan Verdonk de nummer 5, Dario Antonisse de nummer 7 en Mike Toorop leverde een plekje in en staat nu negende. 

Leaderbord Alps Tour

Leaderboard Pro Golf Tour