Nieuws

'Een eilandgreen? Nee, die ga je bij mij echt nooit zien!'

Een eilandgreen oogt spectaculair en veel golfers zijn er fan van. Maar golfbaanarchitect Jurrian van der Vaart moet er niets van hebben. Sterker: in de podcast Podje Golf belooft hij plechtig nooit een eilandgreen te ontwerpen.

Jurrian van der Vaart was een uitstekende golfer die toernooien speelde op de European Tour en de Challenge Tour. Op dat laatste circuit behaalde hij zes top 10-plaatsen, met een fraaie tweede plek in de Made in Denmark Challenge in 2016 als beste resultaat. Van een echte doorbraak als tourspeler kwam het echter niet en Van der Vaart besloot een ander pad te kiezen in de golfsport, hij werd golfbaanarchitect.

Droom

De 38-jarige Nederlander heeft inmiddels op diverse golfbanen in het land renovaties uitgevoerd en short game-faciliteiten ontworpen, onder andere op de Eindhovensche Golf en Golfclub Broekpolder. Zijn droom als architect is het vanaf scratch ontwerpen van een nieuwe baan, maar dan liever niet 18 holes, en ook niet 9. Hoeveel holes dan wel en waarom? Luister naar Podje Golf 74, waarin Van der Vaart met Gerard en Sietse uitgebreid in gesprek gaat over zijn boeiende vak. Dan kom je er ook achter waarom hij weigert een eilandgreen te tekenen, zelfs als dat een heel nadrukkelijke wens is van de opdrachtgever.

Podje Golf is te beluisteren via jouw favoriete streamingdiensten: Spotify, Apple en Google Podcasts.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

golfbaanarchitect Jurrian van der Vaart

Reageer

Luister de podcast en schroom niet om een vraag te stellen, of je oordeel en/of suggesties te geven. Dat kan via mail podje@golf.nl.