Equipment

Nieuw op de markt: de schoenen van Joost, opvallende tees van bamboe en messcherpe groeven

Wat werd er de afgelopen maand aan golfequipment gelanceerd? In de maandelijkse rubriek 'Nieuw op de markt' zetten we het voor je op een rij.

Ook in maart verscheen er veel nieuw golfmateriaal. We selecteerden de belangrijkste releases in onderstaand overzicht.

Kleurrijk over de fairway met Duca del Cosma

Misschien heb je Joost Luiten er op Ziggo Sport Golf al op zien lopen: de nieuwe Duca del Cosma golfschoenen voor deze lente en zomer. De sportieve ontwerpen hebben een flinke dosis kleur gekregen. Qua 'tech' heeft het merk van Frank van Wezel ook flink geïnvesteerd: de lichtgewicht buitenzool - de Airplay 15 - is toegepast op vier nieuwe modellen die ervoor zorgen dat de schoen van premium Nappa leer comfortabel zit en goed presteert. Andere innovaties zijn de OnSteam sok die de 'sneakerstyle' schoen extra comfortabel maakt en de ademende Arneflex inlegzool.

duca del cosma golfschoenen

Joost Luiten, die op de 'Davanti' speelt, heeft meegedacht bij het ontwerp van de schoen. De vrouwenversie van deze schoen is de 'Olivera' (zie onder), die net als de 'Davanti' (hoofdfoto) in verschillende kleuren verkrijgbaar is.

Prijs
€ 229,-
ducadelcosma.nl

Titleist Vokey SM 10 wedges: lagere balvlucht voor meer controle

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

PrideSports tees: niet zomaar een stukje hout

PrideSports, de marktleider als het gaat om tees heeft de nieuwe PTS-lijn (Pride Professional Tee System) onthuld. Ook wij dachten 'een tee is toch niet meer dan een simpel stukje hout', maar het merk ziet dat toch echt anders. De kleuren van de tees geven namelijk aan voor welke club de tees geschikt zijn. Een 'systeem' zegt PrideSports. 

Ze zijn verkrijgbaar in vier verschillende lengtes (inch): 1.5 (oranje), 2.125 (rood), 2.75 (geel) en 3.25 (blauw). De PTS tees zijn gemaakt van premium hardhout voor extra kwaliteit. De nieuwe bamboe-versie is volgens de producent milieuvriendelijker, heeft een verpakking van gerecycled materiaal en is verkrijgbaar in witte en natuurlijke kleur. 

"De introductie van bamboe-opties en gerecyclede verpakkingen was een direct resultaat van de feedback van spelers die aangaven meer rekening te houden met milieuvriendelijke materialen en hernieuwbare bronnen bij het doen van aankopen", aldus Pride Sports.

Naast deze standaard tees gaat PrideSports voor kleur met de Special Edition Paint Splatter. Deze tees hebben een likje verf gekregen in graffiti-stijl.

En om met het meest opvallende ontwerp te eindigen: Offset Tees. Deze tees zijn zo ontworpen dat de bal 'vrijer' op de tee ligt en er minder frictie is tussen de club en de tee...

Prijs
€ 9.99
€ 7.99 (Graffiti)
golftees.co.uk

Scherpe 'Snakebite'-groeven in nieuwe Cobra wedges

Cobra lanceerde in maart nieuwe Snakebite-wedges. Nieuwe telg in de lijn is de ongelaagde RAW-versie, die langzaam roest. Net zoals de 'Trusty Rusty' van weleer waarmee Cobra beroemd werd. De groeven van deze wedges zijn machinaal gefreesd en verschillen in lengte en diepte om spin te optimaliseren. De herkenbare inkepingen bij de hiel komen natuurlijk terug in deze Cobra wedges voor een betere interactie met hoog gras of zand. De wedges zijn verkrijgbaar in drie verschillende grinds (afwerking van de zool): versatile, classic en widelow.

Zoals gebruikelijk lanceert Cobra in de periode voorafgaand aan de Masters een limited edition-driver, en dit jaar is dat de Dark Speed Season Opener: 

Prijs
€169,- (per wedge)
€699,- (limited edition Season Opener driver)
cobragolf.com

Afstand in zeer slank jasje: PING i530-ijzers

PING heeft een groot aanbod als het gaat om ijzers, van zeer vergevingsgezind (G730) tot aan messscherpe blades (Blueprint). De nieuwe i530-ijzers horen in de categorie blades, oftewel de dunne ijzers voor de betere golfer. Maar schijn bedriegt, want het is met alle technologie toch echt een distance ijzer.

"In het geval van de i530-ijzers hebben we een ijzer ontwikkeld dat een aanzienlijke winst in afstand oplevert door de innovatieve technologie in het clubblad", zegt John K. Solheim, PING CEO & President. "We noemen het een 'playable distance'-ijzer. Het spreekt de golfer aan wiens primaire doel meer afstand is, maar die ook vertrouwt op de precisie van een 'players-style' ijzer. Dat betekent langere ijzerslagen met de consistentie en voorspelbaarheid om de bal dicht bij de hole te laten stoppen."

De dunne topline, smalle zool en het ondiepe clubblad maakt het ijzer een stukje slanker dan de voorganger (i525). Het gesmede, zeer flexibele C300 clubblad van maragingstaal is nauwkeurig gelast aan een hol clubhoofd van 17-4 roestvrij staal. Een polymeer - dat aan de binnenkant van het clubhoofd op de achterkant van het slagvlak is aangebracht - verbetert het gevoel en geluid terwijl het slagvlak maximaal buigt voor afstand.

Prijs
€ 235,- per ijzer (graphite  € 245,-) 
eu.ping.com

In je nopjes met Softspikes

Heb jij nog vervangbare spikes in je schoenen? Softspikes, het grootste merk in de draainoppencategorie heeft een nieuwe versie uitgebracht van de Tour Flex Pro. Een beetje stabiliteit op het gras is belangrijk, maar volgens het merk dragen de spikes zelfs bij aan meer afstand en precisie met de driver (5 yards!)). Onder andere Nike, Under Armour en G/FORE gebruiken de spikes voor hun nieuwe schoenen. De spike heeft tien contactpunten met de grond en zorgt daarmee voor comfort bij elke stap en tractie bij elke swing.

Prijs
€ 19,99 per 'replacement pack'
softspikes.co.uk

 

Heb je een equipmentvraag?

Heb je een vraag of suggestie over golfmateriaal? Stuur een mail naar sietse@golf.nl of een bericht via social media (Twitter, Facebook, Instagram). Misschien behandelen we jouw vraag dan in de volgende aflevering van 'Nieuw op de markt'!

Lees meer over
Equipment Joost Luiten