Beleving en inspiratie

Sweetspot: steengoed optreden Europese golfsters

Man, man, man, wat een Solheim Cup. Steengoed golf en aan het einde viel alles in het water. Welkom bij Sweetspot. Hier vind je leuke filmpjes, gekke nieuwtjes en niet-alledaagse berichten. Tips zijn welkom. Stuur ze naar redactie@golf.nl.

Sweetspot

[swiet-spot] • Engels

Betekenis in golftaal: het midden van het clubblad. Oftewel: de beste plek op je veertien clubs waar je de bal moet raken. Moet je wel goed mikken natuurlijk.

Even bijkomen

We zijn nog een beetje aan het bijkomen van de zinderende Solheim Cup, met golf als winnaar. Pure reclame voor de golfsport. Ja, alle clichés werden uit de kast getrokken, maar er was niets aan gelogen. Maar wat ons van Sweetspot vooral is bijgebleven, is die steen. Waar kenden we die toch van?

Rotsgekke ontknoping

Die steen dus. Alsof het golf in de Solheim Cup nog niet genoeg drama genereert, was dit bijna een ‘bedrijfsongeval’ dat heel vervelend had kunnen aflopen tijdens de wedstrijd tussen Europa en de Verenigde Staten. Charley Hull (Europa) sloeg zaterdag op de par-5 achtste hole haar tweede bal recht op Suzann Pettersen af, de captain van Europa die rustig op een rots zat te kijken. De Noorse kon nog net op tijd wegduiken, net als de man rechts van haar. Beiden bleven gelukkig ongedeerd.

Koepka

Maar de steen kwam ons bekend voor. Die lag in 2019 nog ergens op een golfbaan in Saoedi-Arabië. Op de par-4 15de hole van de Royal Greens Golf & Country Club lag hij behoorlijk in de weg van Brooks Koepka. De Amerikaan kreeg een aantal toeschouwers zo ver om te helpen de steen – volgens de regels een los natuurlijk obstakel en dus zonder straf te verplaatsen – uit de weg te ruimen.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Obstakel

Opmerkelijk dat de steen daar was beland, want twintig jaar eerder werd de rots nog gesignaleerd op TPC Scottsdale in Arizona en was het ding een steen-in-the ass voor Tiger Woods, die ook wat fans optrommelde om het obstakel uit de baan van zijn schot te krijgen.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Sproeier

Nog even terug naar de Solheim Cup, want de rots was niet de enige hindernis op de zaterdag van het driedaagse spektakel op Finca Cortesin. Op de 16de hole ging een sprinkler onverwacht af tijdens een van de partijen. De echtgenote van Suzann Pettersen greep met gevaar voor een nat en koud pak (video) kordaat in, waardoor het wachten voor de speelsters tot een minimum werd beperkt. De echte koude douche was natuurlijk een dag later voor het team van Amerika...

Solheim Cup water

 

Maar voor de speelsters van Europa viel’ de viering van het succesvol verdedigen van de Solheim Cup uiteindelijk ook in het water...

Lees meer over
Fun