Topgolf

Net geen zesde toernooizege voor Anne van Dam in Spaans Open; Aditi Ashok troeft haar af

Anne van Dam is tweede geworden in het Andalucia Costa del Sol Open de España. Op de laatste zes holes zag ze haar voorsprong verdampen, waardoor Aditi Ashok er met de overwinning vandoor ging.
Beeld: LET / Tristan Jones

Beeld: LET / Tristan Jones

Op zaterdag speelde Van Dam zich in positie met een foutloze ronde in 65 (-7) slagen. Daarmee steeg ze van de tiende naar de gedeeld tweede plaats. Alleen de Australische Kirsten Rudgeley deed het beter: -13 om -11.

Vier birdies in zes holes

Met een birdie op 3, een bogey op 4 en verder parren begon de TeamNL'er steady aan de laatste ronde. Vanaf hole 7 ging ze 'los' met vier birdies in zes holes. Daarmee kwam ze alleen aan de leiding in Zuid-Spanje. Ashok uit India, die ook in de laatste flight speelde, volgde op één slag na 13 holes.

Birdies leveren Ashok de winst op

Ashok maakte vervolgens een birdie op de par-5 15de, terwijl Van Dam vanwege een mindere drive genoegen moest nemen met par. Een hole later sloeg de Indiase de bal binnen een meter van de vlag. Daarmee nam ze de leiding over. Op hole 17 deed Ashok er nog een schepje bovenop door haar derde birdie op rij te maken. Beide speelsters maakten een par op 18 en dat betekende dat Ashok twee slagen minder nodig had dan de Arnhemse.

Zodoende blijft Van Dam op vijf toernooizeges staan, waaronder twee Spaans Opens. Op de jaarranglijst eindigt Van Dam knap op de zesde plaats. Big Green Egg Open-winnares Trichat Cheenglab was de beste op de LET dit seizoen.

Uitslag
Order of Merit

DP World Tour

Een week na het heroveren van zijn tourkaart speelde Darius van Driel opnieuw een toernooi. Hij deed het uitstekend in Zuid-Afrika in het Joburg Open met een finish in de top-10. Na rondes van 67, 73, 68 en een fantastische 63 (-7) werd de Hagenaar gedeeld negende. Op zondag noteerde Van Driel de beste ronde van het veld.

De overwinning ging naar de Zuid-Afrikaan Dean Burmester. Hij bleef net als Van Driel foutloos op de laatste dag en won zijn derde toernooi met een voorsprong van drie slagen. Landgenoot Darren Fichardt werd tweede, Dan Bradbury complementeerde de top-3.

Uitslag

Australian PGA Championship

Ook in Australië werd er gespeeld op de DP World Tour. Enige Nederlander in het veld Lars van Meijel miste ruim de cut. Volgende week speelt hij opnieuw aan de andere kant van de wereld in het Australian Open.

Net als in Zuid-Afrika werd het toernooi gewonnen door een thuisspeler. Min Woo Lee stond sinds vrijdag bovenaan en hij gaf zijn voorsprong niet meer uit handen. Het is voor hem zijn derde overwinning op de DP World Tour. Op drie slagen achterstand eindigde Rikuya Hoshino uit Japan als tweede, voor de Australiër Marc Leishman.

Uitslag

Lees meer over
Anne van Dam LET Topgolf