Topgolf

Terug naar Qualifying School voor Dewi Weber na verliezen tourkaart LPGA

Dewi Weber moet terug naar Qualifying School om haar LPGA-kaart terug te verdienen. Afgelopen weekend slaagde ze er niet in om op de jaarranglijst bij de beste honderd te eindigen.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Het was afgelopen week de week van de waarheid voor Dewi Weber. In 16 toernooien had ze 156.098 punten bij elkaar gespeeld, waarmee ze plek 122 innam in de Race to CME Globe – de jaarranglijst van de LPGA. Dat een topresultaat nodig was in The Annika, het toernooi van golficoon Annika Sörenstam, stond vast.

Veelbelovende start

En het begin was er op donderdag ook. Na een vlekkeloze 64 (-6) stond Weber na 18 holes in de top-10. De 27-jarige Groningse studeerde in Florida en kent de banen daar dus goed, maar helaas kon ze het tempo niet vasthouden. Op vrijdag won ze weer één slag, alvorens Weber haar laatste twee rondes in totaal in +1 speelde in het door Lilia Vu gewonnen toernooi. 

Zo klom Weber na wat zo veelbelovend begon ‘maar’ twee plekken naar de 120ste plaats en had ze dus niet genoeg gedaan om nog in de top-100 te eindigen voor volledig speelrecht. De gedeelde 16de plek in Noord-Ierland bleef Dewi’s beste resultaat dit jaar. In 2023 speelde ze zo’n 112 duizend dollar bij elkaar.

Q-Series

Net als de voorbije jaren reist de in Los Angeles woonachtige Weber later deze maand weer af naar Q-School. Omdat ze wel in de top-150 van de LPGA-ranglijst staat, mag ze direct instromen in de 'finale', de Q-Series in Alabama. Daar verdient de top-20 de beste kaarten, maar in de top-45 eindigen zou al heel wat starts opleveren voor volgend jaar.

Uitslag The Annika

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Dewi Weber LPGA