Nieuws

Arena in Florida ingestort: start TGL met Tiger Woods en Rory McIlroy mogelijk uitgesteld

De start van de simulatorcompetitie TGL met veel topspelers staat op losse schroeven. Dinsdagnacht is de tijdelijke arena in Florida ingestort, omdat er problemen waren met de stroom.
Beeld: X / @luckiestgolfer

Beeld: X / @luckiestgolfer

"Falen van het tijdelijke stroomsysteem tijdens de opbouw heeft ervoor gezorgd dat de luchtkoepel leegliep", staat in de verklaring van de organisatie. "Er zijn gelukkig geen gewonden en de technologie is niet beschadigd. Op dit moment is het nog te vroeg om te beoordelen wat voor impact het heeft op de start van de competitie. Het andere werk op locatie gaat door."

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

De start van TGL (Tech Golf League), opgezet door Tiger Woods en Rory McIlroy, staat gepland voor 9 januari in het SoFi Center op de campus van Palm Beach State College. TGL heeft zes teams van vier spelers die gedurende een aantal weken tegen elkaar strijden. Er wordt gespeeld op een simulator, maar er zijn in de grote koepel ook greens en bunkers aanwezig. De arena biedt plek aan 2.000 toeschouwers.

23 spelers bekend

Naast Woods en McIlroy doen Justin Thomas, Rickie Fowler, Collin Morikawa, Matt Fitzpatrick, Justin Rose, Xander Schauffele, Max Homa, Adam Scott, Billy Horschel, Tyrell Hatton, Tommy Fleetwood, Shane Lowry, Tom Kim, Keegan Bradley, Sahith Theegala, Cameron Young, Patrick Cantlay, Wyndham Clark, Min Woo Lee, Kevin Kisner en Lucas Glover mee aan TGL. Er komt nog één speler bij.

Lees meer over
Tiger Woods Topgolf