Topgolf

Van Driel in goede positie voor heroveren tourkaart, Besseling en Van Meijel halen cut op Qualifying School

Met nog twee rondes te spelen heeft Darius van Driel een heel goede kans om zijn speelrecht op de DP World terug te verdienen. De Nederlander staat na vier rondes knap op de gedeeld zevende plaats. Wil Besseling en Lars van Meijel overleefden ook de cut in Spanje, terwijl voor Mike Toorop het doek viel. En voor Lars Keunen was er goed nieuws: hij promoveert naar de Challenge Tour.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Op Infinitum Golf in Tarragona verdient de top-25 na zes zenuwslopende rondes een tourkaart voor de DP World Tour. Van Driel is daar van de Nederlanders momenteel het dichtst bij in de buurt met een score van 14 onder par. In 72 holes maakte hij slechts vier bogeys. Daar stonden achttien birdies tegenover. Op maandag ging hij bogeyvrij rond in 66 slagen (-5).

Besseling en Van Meijel door on the number

De voorsprong van Van Driel op een plaats bij de beste 25 is vier slagen. Hij staat er dus goed voor, maar in 36 holes kan nog van alles gebeuren. Dat zullen ook Besseling en Van Meijel denken. Na drie rondes leken beiden de cut te missen, maar dankzij goede rondes hebben zij nog kans om in 2024 op het hoogste niveau van Europa te spelen. Besseling maakte maandag een 69 (-2) om de cut precies te halen met een totaal van -5.

Voor Van Meijel leek de DP World Tour na de eerste dag al onhaalbaar toen de Brabander een 77 (+6) maakte. Dankzij rondes van 68, 70 en maandag 66 wist hij zich alsnog in de top-70 te spelen. Dat lukte hem (net als Besseling) on the number dankzij een eagle op zijn zestiende hole.

Wil Besseling met caddie Janet tijdens Final Stage Q-School
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Balen voor Toorop

Van de vier Nederlanders bij Final Stage haalde alleen Toorop de cut niet. Op zaterdag tijdens de tweede ronde maakte hij een 12 op een par-5, waarna zijn kansen in principe verkeken waren. Zondag perste de Noord-Hollander er nog een 67 (-4) uit, maar op maandag kwam hij niet meer in de buurt. De schifting overleven was voor hem het meest van belang omdat hij geen kaart voor Challenge Tour heeft in 2024. Met het halen van de cut was dat een zekerheidje geweest. "Het is uiteraard teleurstellend", reageert Toorop, die vorige week Second Stage overleefde. "Maar dit telt weer mee als ervaring. Het waren al met al leerzame weken."

Ik heb vier dagen eindeloos de livescoring zitten refreshen

Zonder zelf te spelen was er goed nieuws voor Keunen. Hij eindigde dit seizoen als zesde op de Order of Merit van de Alps Tour, waardoor het voor hem hopen was dat iemand uit de top-5 de cut zou overleven tijdens Final Stage. Nummer twee van de jaarranglijst Quim Vidal deed dat, waardoor Keunen nu een plekje doorschuift. "Dit betekent dat ik eindelijk van de Alps Tour af ben. Ik heb vier dagen eindeloos de livescoring zitten refreshen. De hele week heb ik geen club aangeraakt, maar ontspannen was het allesbehalve", zegt de opgeluchte Nederlander.

Dinsdag en woensdag worden de laatste twee rondes gespeeld op de Lakes Course van Infinitum Golf. De Nederlanders starten dinsdag tussen 10.17 en 11.01 uur.

Leaderboard