Nieuws

Mike Toorop plaatst zich 'met bravoure' voor Final Stage Q-School: 'Het was heel zwaar'

Mike Toorop heeft Second Stage van de Qualifying School overleefd en gaat vanaf aanstaande vrijdag net als Wil Besseling, Darius van Driel en Lars van Meijel op jacht naar speelrecht op de DP World Tour.

Op vier banen in Spanje werd Second Stage gespeeld en vier Nederlanders kwamen aan de start: Mike Toorop, Dario Antonisse, Lars Keunen en Kiet van der Weele. Van dat kwartet landgenoten wist Toorop zich naar de Final Stage te spelen met een knappe zevende plaats op het Desert Springs Resort. Toorop stond er na drie ronden riant voor en had aan een laatste omloop in 72 slagen en een totaal van -13 ruim voldoende om zich te plaatsen.

Harken

“Ik ben natuurlijk heel blij met dit resultaat, maar ik ben er nu ook even klaar mee, het was echt heel zwaar”, aldus Toorop. “Vanwege de harde wind waren er steeds onderbrekingen, veel wachten en dan de volgende ochtend weer heel vroeg op. Vandaag heb ik 28 holes moeten spelen, ik had de intentie om hier te winnen, heb met bravoure gespeeld. Maar de laatste ronde sloeg ik de bal wat minder goed en ben ik iets meer op safe gegaan, het gaat hier tenslotte om binnen harken, dat je door mag naar Final Stage. Ik ben flink moe nu, morgen en dinsdag doe ik rustig aan, dan heb ik woensdag en donderdag voor de oefenrondes op Infinitum.”

Leaderboard Desert Springs

Final Stage

Final Stage wordt van 10 t/m 15 november gespeeld op twee banen van Infinitum Golf in Tarragona. Lars Keunen en Kiet van der Weele zijn daar in ieder geval niet bij. Van der Weele, die wel vast speelrecht heeft op de Challenge Tour in 2024, kwam op Isla Canela Links niet verder dan de 46ste plaats. 


Lars Keunen had dikke pech. Hij moest zich op Golf Las Pinaillas na de eerste ronde ziek terugtrekken. Dario Antonisse speelt op diezelfde baan en vanwege de vele onderbrekingen door de harde wind kan de laatste ronde pas morgen afgewerkt worden. Antonisse staat met +6 op de 45ste plaats. Geheel kansloos is hij nog niet, maar alleen met een heel sterke slotronde kan de in Zoetermeer geboren golfer een plek verdienen in Final Stage.

 

Leaderboard Isla Canela

 

Leaderboard Las Pinaillas

 

Van Meijel

 

Lars van Meijel had in de Rolex Challenge Tour Grand Final een topprestatie nodig om speelrecht te veroveren op de DP World Tour. Dat zat er geen moment in. De Brabander kwam na vier ronden op Club de Golf Alcanada in Mallorca niet verder dan de 44ste plaats in een veld van 45 spelers. Op de jaarranglijst van de Challenge Tour eindigde Van Meijel als 35ste terwijl een plek in de top-21 nodig was voor promotie. 

 

Leaderboard Challenge Tour Grand Final

 

Van Meijel gaat komende week voor een volgende kans in Final Stage. Daar treft hij naast Toorop (en heel misschien dus ook Antonisse) in ieder geval Wil Besseling en Darius van Driel die buiten de top-116 eindigden in de Race to Dubai en daardoor hun speelrecht verloren. Op de Lakes en Hills courses van Infinitum Golf worden zes ronden gespeeld met een cut na 72 holes. De beste 25 spelers verdienen na die marathon een kaart voor de DP World Tour in het nieuwe seizoen.