Topgolf

Luiten moet 'scoren' in Dubai voor speelrecht PGA Tour 2024

Joost Luiten kende geen geweldige week in de Nedbank Golf Challenge. De Nederlander eindigde op plek 32 en een aantal spelers die ook op een kaart voor de PGA Tour azen deden het aanmerkelijk beter.

Joost Luiten speelde de eerste en de laatste ronde van de Nedbank Golf Challenge solide golf met twee keer een 70 (-2). In de twee tussenliggende rondes op de Gary Player Country Club leverde de 37-jarige golfer veel in: twee keer een 75 (+3). Met een totaal van +2 legde Luiten in Sun City beslag op de gedeelde 39ste plaats.

In een veld van 66 spelers is dat zo heel slecht nog niet, maar het vervelende nieuws voor Luiten is dat hij in de Race to Dubai vijf plaatsen is gezakt, naar plek 22. En bij de spelers die de Nederlander zijn gepasseerd op de jaarranglijst zitten mannen als Marcel Siem, Yannick Paul, Matthieu Pavon, Rasmus Højgaard en Sebastian Söderberg, die allemaal speelrecht op de PGA tour willen veroveren. De uitslag van de Qatar Masters, het toernooi dat Luiten vorige week liet schieten, was met winst voor Sami Välimäki en een tweede plaats voor Jorge Campillo ook al heel ongunstig voor de zesvoudig winnaar op de DP World Tour.

12.000 punten

Na het finaletoernooi volgende week in Dubai verdienen de tien beste spelers op de jaarranglijst die nog niet in het bezit zijn van een kaart voor de PGA Tour speelrecht op het lucratieve Amerikaanse circuit. Voor Luiten, die herhaaldelijk heeft aangegeven zeker gebruik te willen maken van speelrecht in Amerika, is er ondanks de negatieve ontwikkelingen in de laatste twee toernooien nog niets verloren. In het DP World Tour Championship, dat donderdag begint op Jumeirah Estates, worden maar liefst 12.000 punten voor de Race to Dubai verdeeld. Deze week in Sun City waren dat er ‘slechts’ 7.000. Kortom, Luiten heeft nog alle kans om die kaart voor de PGA Tour te veroveren, maar een goed resultaat in het slottoernooi in Dubai is wel vereist. 

Max Homa 

 

De winst in de Nedbank Golf Challenge ging naar Max Homa. De Amerikaanse Ryder Cup-speler en zesvoudig winnaar op de PGA Tour kwam na 72 holes uit op een totaal van -19. Voor Homa, met een achtste plaats op de wereldranglijst de hoogst geklasseerde speler in het veld, is het de eerste titel op de DP World Tour. Achter de 32-jarige Amerikaan eindigde Nicolai Højgaard op vier slagen als tweede, een slag voor zijn landgenoot Thorbjørn Olesen. Justin Thomas legde beslag op de vierde plaats. 

 

Leaderboard

 

Race to Dubai

Lees meer over
Topgolf PGA Tour DP World Tour