KLM Open

Victor Perez verdedigt titel in KLM Open

Victor Perez verdedigt dit jaar in het KLM Open (25-28 mei) zijn titel. Met Adrian Meronk en de broers Højgaard keren ook andere smaakmakers uit de editie in 2022 terug op Bernardus. De komst van vier Nederlandse spelers op de DP World Tour, onder wie toernooiambassadeur Joost Luiten, is eveneens zeker.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Het KLM Open wordt dit jaar van 25 tot en met 28 mei voor de derde achtereenvolgende keer gespeeld op Bernardus Golf in Cromvoirt. Het deelnemersveld krijgt inmiddels vorm. De Fransman Victor Perez, die vorig jaar in een bloedstollende play-off de Nieuw-Zeelander Ryan Fox aftroefde, komt in Cromvoirt zijn titel verdedigen. Perez, die dit jaar al een toernooi (Abu Dhabi Golf Championships) van de Rolex Series op zijn naam schreef, is een voorname kandidaat voor het Europese Ryder Cup-team, dat later dit jaar in Italië tegen de Verenigde Staten speelt. Perez voert momenteel de Race to Dubai Ranking 2023 aan, vóór Rory McIlroy. De beeltenis van de nummer 59 van de wereld werd ter gelegenheid van zijn aanstaande komst toegevoegd aan het grote billboard op hole 18 van Bernardus, waarop ook Joost Luiten prominent te zien is.

 

Adrian Meronk

 

De Fransman is niet de enige speler die op de radar staat bij Ryder Cup-captain Luke Donald. Ook de Pool Adrian Meronk solliciteert nadrukkelijk naar een plek in het Europese team. Meronk was in 2022 in het KLM Open al heel dicht bij zijn eerste overwinning op de DP World Tour en hoefde na zijn derde plaats niet heel lang te wachten op het zoet van de overwinning. Hij won twee maanden later het sterk bezette Iers Open en voegde daar eind 2022 in Australië een tweede titel aan toe. Meronk is de huidige nummer tien van de Race to Dubai. 

 

Ook de broertjes Nicolai en Rasmus Højgaard zijn dit jaar weer van de partij. De Deense tweeling wisselde elkaar de afgelopen jaren af wat betreft succesvolle resultaten in het KLM Open. Nicolai werd in 2019 tweede, Rasmus eindigde vorig jaar in de top 10.

 

Nederlands kwartet

 

Zeker is dat dit jaar opnieuw veel Nederlanders de kans krijgen zich op het KLM Open te laten zien. De deelname van de beste ‘vier’, die bijna wekelijks op de DP World Tour spelen, is bevestigd. Joost Luiten, Wil Besseling, Daan Huizing en Darius van Driel zullen zeker afslaan op Bernardus. Laatstgenoemde was in 2021 met een vierde plaats de beste Nederlander.

 

Van dit kwartet maakte Joost Luiten de afgelopen weken grote indruk op de DP World Tour. Hij eindigde in twee opeenvolgende toernooien (Thailand & India) op de derde plaats en is duidelijk op de weg terug. De ambassadeur van het KLM Open is opgeklommen naar de 15de plaats in de Race to Dubai en heeft zijn tourkaart voor 2024 nu al zo goed als veiliggesteld. Luiten won het KLM Open al twee keer: in 2013 op de Kennemer en in 2016 op The Dutch.

 

KLM Open College

 

Nieuw dit jaar is het KLM Open College: dagelijkse sessies waarin doorgewinterde (ex-)topgolfers, caddies en golfjournalisten bezoekers van het KLM Open meenemen achter de schermen van het topgolf. Wie een ticket voor het KLM Open 2023 aanschafte, kon een gratis kaart voor het KLM Open College bestellen. Hiervan is massaal gebruikgemaakt, waardoor alle geplande sessies op alle vier de toernooidagen zijn ‘uitverkocht’.

 

Qualifying US Open

 

Het KLM Open is net als vorig jaar uitverkoren om mee te tellen als kwalificatietoernooi voor het US Open. Twee spelers kunnen via een klassement na vier toernooien op de DP World Tour een plek in de Amerikaanse major bemachtigen. Het KLM Open is een van die vier toernooien, die in de periode van 4 mei tot 4 juni worden gespeeld. De andere drie zijn het Soudal Open in België, het Italiaans Open en het Porsche European Open in Duitsland. Via deze route kwalificeerde Wil Besseling zich vorig jaar voor het US Open.

 

Bestel hier KLM Open-tickets voor 2023

 

Lees meer over
KLM Open