KLM Open

Thuistoernooi altijd speciaal voor 'Amerikaan' Caron: 'Heel erg naar mijn zin'

Dit seizoen speelt Rowin Caron zijn wedstrijden op de Korn Ferry Tour. Omdat hij niet alle toernooien kan spelen, is hij deze week op Bernardus voor het KLM Open. De Brabander is blij zijn familie en vrienden weer even te zien, maar Nederland mist hij verder niet.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

"Het is altijd leuk om familie en vrienden weer te zien. En het is steeds weer een eer om mee te doen aan mijn thuistoernooi", zegt Caron. "In Amerika heb ik het heel erg naar mijn zin. Dinsdag vlieg ik weer naar huis." Over twee weken speelt de Nederlander waarschijnlijk weer op Korn Ferry Tour in South Carolina. Dat wordt op dat circuit zijn vierde toernooi van van het seizoen. In de eerste drie miste hij de cut.

Mijn familie komt zo'n twee keer per jaar langs

Voor Caron is het belangrijk om snel een cut te halen. "Iedere vier weken krijgt iedereen een andere ranking via een re-shuffle. Dat betekent dat één goed resultaat ervoor kan zorgen dat ik de rest van het seizoen meer wedstrijden kan spelen op de Korn Ferry Tour. Daarom speel ik ook vaak mee in de kwalificatiewedstrijden op maandag. Alleen is -7 over 18 holes dan vaak niet genoeg om je te plaatsen voor het toernooi."

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Trotse moeder blij Rowin weer te zien

Op het KLM Open, onderdeel van de DP World Tour en dus niet meetelt voor de Korn Ferry Tour, is zijn familie er weer bij. "Het is leuk om hem weer te zien spelen. We zijn trots dat hij de cut heeft gehaald. Hopelijk kan hij in het weekend opnieuw mooie dingen laten zien", vertelt zijn moeder. Caron krijgt ook in Amerika af en toe steun. "Mijn familie komt zo'n twee keer per jaar langs. Ze komen dan bij een toernooi kijken en meestal plakken ze er dan een vakantie aan vast."

Familie Rowin Caron

Vrijdag maakte Caron een ronde van 68 (-4). "Ik sloeg de ballen goed met mijn ijzers. Daardoor kwam ik dichterbij de vlaggen dan donderdag. En ik heb een aantal goede putts gemaakt." Hij begint op de zeventiende plaats aan het weekend, één slag achter beste Nederlander Joost Luiten.

Lees meer over
KLM Open Topgolf Toernooien