KLM Open

Zes landgenoten door; Luiten vecht voor wat hij waard is

Saai is het nooit in het KLM Open. Vandaag was het zelfs al zenuwslopend. Jorge Campillo is nog altijd de leider. Joost Luiten moest hard vechten om in de buurt te blijven en maar liefst zes Nederlanders zien we terug in het weekeinde.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Wind en een droge baan, die combinatie is verraderlijk, zelfs voor doorgewinterde tourspelers. Laag scoren was moeilijk al waren er natuurlijk uitzonderingen. De Nederlanders Rowin Caron en Daan Huizing bijvoorbeeld. Met deze omstandigheden een ronde van 68 slagen binnenbrengen, dat leverde hen een open doekje op.

Knallen

“Ik hier heel blij mee”, zei Huizing. “Ik heb gisteren na de ronde een kleine trainingssessie gedaan. Dat ging vooral om de take-away en balpositie. Ik raakte ze vandaag zuiver, dus dat heeft gewerkt. De laatste holes waren zeker spannend met het oog op de cut. Vooral de birdie op 14 was lekker om een buffer te hebben. Nu mogen we weer twee dagen knallen in het weekend.”

Daan Huizing op tweede dag KLM Open

Huizing staat met -1 net binnen de top-50, net als Vince van Veen die met een ronde 70 (-2) ook ruim de cut haalde. Ook Lars van Meijel en de amateur Lars van der Vight voegden zich als twee van de laatste spelers in de baan bij dat gezelschap. Van der Vight (acht birdies!) deed dat heel knap met een noodzakelijke birdie op de laatste hole.

Caron schreef zijn goede score toe aan zijn ijzers. “Die sloeg ik een stuk beter vandaag dan gisteren. Ik lag daardoor dichter bij de vlag en dat maakt het makkelijker om putts te maken.” Hij klom naar een zeventiende plaats, net onder Joost Luiten. Die had een lastige dag.

Afgestraft

De Bleiswijker begon heel goed aan de tweede ronde en schreef vlotjes twee birdies op zijn scorekaart, maar daarna kwam de klad er een beetje in. Nog voor de turn leverde hij die slagen al weer in en op hole 14 slikte hij een dure dubbel bogey. Daardoor leek Luiten weer terug te vallen in de schaduw, maar voor het oog van honderden golffans op de laatste hole, kwam nog een fraai slotakkoord uit zijn tenen. “Ik wist dat het door de omstandigheden een moeilijke dag ging worden. De start was zoals ik hoopte, maar helaas kon ik het niet doortrekken. Het enige waar ik echt van baal is de dubbel bogey op 14. Daar werd ik na een slechte wedge terecht afgestraft. De finish met lange putt voor par op 17 en birdie op 18 was prettig. Dat moet ik ook niet vergeten. Dit is de positie die je richting het weekeinde wil hebben, al had ik het natuurlijk graag een paar slagen beter gedaan.”

Campillo

Luiten eindigde de ronde op de score waarop hij vroeg in de middag zijn ronde begon: -5. Dat zijn vijf slagen meer dan Jorge Campillo, die gisteren met een sublieme ronde een gat sloeg naar de rest. De Spanjaard besefte dat hij daardoor vandaag vooral geen onaanvaardbare risico’s hoefde te nemen. Met een ronde in 71 slagen (-1) handhaafde hij zich aan de kop van het klassement. Wel bedraagt zijn voorsprong op zijn eerste belager, de Italiaan Renato Paratore, nu nog maar twee slagen.

Achterdeur

Titelverdediger Victor Perez verliet dit keer door de achterdeur het KLM Open, net als Wil Besseling. De Noord-Hollander verspeelde op de laatste vier holes zijn kansen op het halen van de cut. Met hem werden nog acht landgenoten uitgezwaaid, maar een aantal van hen kon zeker met opgeheven hoofd de arena verlaten.

Scores na dag twee van het KLM Open

Lees meer over
KLM Open