KLM Open

Puttinggrip van Sven Maurits op KLM Open gaat viral: "Als het werkt, werkt het"

Voor de buitenlandse pers is de puttingrip van Sven Maurits het verhaal van de eerste dag op het KLM Open. De Nederlandse professional heeft zijn putter op een bijzondere manier vast, maar dat is voor hem zelf inmiddels de normaalste zaak van de wereld. "Ik doe het al vier jaar zo."

Tijdens de tv-uitzending van gisteren kwam Maurits plots in beeld. Buitenlandse media wisten niet wat ze zagen. "Als je denkt alles gezien te hebben...", staat bij een Tweet van de DP World Tour. Even later nam Golf Digest het over.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Maurits had jaren geleden veel problemen met putten. "Ik was al lang naar iets op zoek, omdat ik de yips had. Toen zag ik vier jaar geleden op televisie dat Thomas Bjørn (voormalig Ryder Cup-captain, red.) deze grip had. Ik ben het gaan proberen en het werkte meteen." Bjørn reageerde op social media gevat op de grip van Maurits: "Innovatief."

Ik ben het gaan proberen en het werkte meteen

Sindsdien putt Maurits, die zich voor het KLM Open plaatste via een mini-klassement van de PGA Holland, op deze manier. "Met oefenen is mijn grip soms cross-handed (linkerhand onder) voor het gevoel. Maar op de baan en tijdens toernooien pak ik deze grip. Als het werkt, dan werkt het", lacht de golfer uit Meppel.

Alle birdies op par-3's

Tijdens de eerste ronde op Bernardus maakte Maurits drie birdies - allemaal op par-3's - en vier bogeys. "Op de Beat the Pro-hole ging er een lange putt in en op de andere holes sloeg ik ze dichtbij. Met +1 doe ik nog mee, maar het moet vrijdag wel beter dan donderdag."

Lees meer over
KLM Open Topgolf