NGF

Houtrak pakt verrassend landstitel bij dames; heren Haagsche stoten kampioen van troon

Op Golfclub Hooge Graven Ommen hebben de dames van Houtrak en de heren van de Koninklijke Haagsche zondag het landskampioenschap in de hoofdklasse veroverd. Bij de dames werd Haagsche verslagen in de competitiefinale, terwijl de heren van Eindhovensche hun titel net niet konden verdedigen.

De grote verrassing dit jaar werd Dames 1 van Golfclub Houtrak. In de kruisfinales op zaterdag versloeg de club uit Noord-Holland het sterke eerste team van de Eindhovensche met 11-7. In de finale op zondag wist Houtrak de landskampioen van vorig jaar te verslaan: de dames van de Koninklijke Haagsche.

Drie overwinningen in singles 

Na de foursomes was de stand tussen Houtrak en de Haagsche gelijk. In de singles maakte Houtrak het verschil dankzij overwinningen van Sophie Korthuijs, Deborah Ruurs en Eva Nijenhuis. Roos Nijenhuis speelde gelijk, terwijl eerste single Noelle Zoe Beijer verloor. Irisa Kasirin gaf haar wedstrijd op met een polsblessure.

In het eerste jaar dat professionals mochten meedoen aan de voorjaarscompetitie hadden de dames van de Haagsche de finale gehaald door een zege op De Pan in een play-off (score was 9-9). De deelname van pro's (maximaal één per team) gaf de voorjaarscompetitie een nieuwe dimensie. De Pan was een van de clubs die in het eerste team een pro inzette: Zhen Bontan.

Scores

Kruisfinales NGF Competitie Golfclub Ommen

Koninklijke Haagsche stoot kampioen van troon

Bij de heren gingen de kruisfinales tussen twee bekende hoofdklassefinalisten: Eindhovensche en Haagsche. Zij wisten Goyer Golf & Country Club en The Duke te verslaan op zaterdag. In de finale werden de heren van de Eindhovensche, de regerend landskampioen, overtroffen door Haagsche.

De club uit Wassenaar, spelend met professional Aron Joustra, pakte vier punten in de foursomes. In de middag wonnen Tim van der Steen, Abel Derksen en Joustra hun partij en daarmee was het landskampioenschap een feit.

Scores

Lees meer over
Competitie NGF