Topgolf

Luiten laat winst glippen in München en ook Huizing stelt teleur op spannende slotdag

Het is de Nederlanders Joost Luiten en Daan Huizing niet gelukt om het het BMW International Open te winnen. Op de spannende laatste dag, waarin ze samen in de laatste flight speelden, werden ze tweede en zevende. De titel ging naar Thriston Lawrence.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Het was voor het eerst in de geschiedenis van de DP World Tour dat twee Nederlanders samen in de laatste flight speelden. Zowel Luiten als Huizing kwam daar terecht na een sterke ronde op zaterdag; 65 om 66. Het verschil aan het begin van de ronde was drie slagen in het voordeel van Luiten. Huizing stond alleen tweede op -11.

Geen vliegende starts

Luiten begon steady met twee parren op Golfclub München Eichenried, maar leverde in na een 3-putt op hole drie. Daardoor zag hij Lawrence plots naderen tot op één slag. Huizing leek last te hebben van spanning en kwam in het begin niet lekker in zijn spel. Op de eerste negen maakte hij vier bogeys en twee birdies. Twee van die bogeys kwamen op par-5’s na een goede drive. Beide keren ging zijn tweede slag de hindernis in.

Daan Huizing en Joost Luiten
Beeld: Getty Images
Ook Luiten had moeite en was +1 bij de turn (één birdie, twee bogeys). Toen kwam er plots een concurrent bij in de vorm van de thuisspelende Maximilian Kieffer. Hij maakte vier birdies en een eagle in de eerste 13 holes om de leider te naderen tot op één slag. Na een bogey op 16 waren zijn kansen op de titel verkeken.

Luiten steady, Huizing gaat los

Op de tweede negen ging Luiten door met het maken van parren. Huizing had daar juist moeite mee. Hole 10 tot en met 14 ging in bogey-eagle-bogey-birdie-birdie. De birdie op 13 kwam tot stand na een geholede bunkerslag. Daarmee stond hij level voor de dag op twee slagen van Luiten.

Na een bogey van Huizing op hole 16 na een slechte wedge waren er nog twee titelkandidaten over: Luiten en Lawrence. Birdies op 15 en 17 brachten de Zuid-Afrikaan naast de Nederlander. Een gemiste korte putt op 17 zorgde ervoor dat Luiten voor het eerst de leiding verloor. Hij had een birdie nodig op 18 om er een play-off uit te slepen, maar dat lukte niet. Zijn drive was net te kort op de par-5, waarna zijn derde slag net over de green ging. De putt voor birdie van buiten de green ging er rakelings langs.

Plaatsing voor The Open

Voor Luiten is het de vijfde top-10 van het seizoen. Eerder werd hij derde in Thailand, India en Zuid-Korea. Met deze prestatie heeft hij zich geplaatst voor The Open van volgende maand op Royal Liverpool. Huizing eindigt voor het eerst dit seizoen bij de beste 10. Ook Darius van Driel deed het goed in München. Met een totaal van -7 legde hij beslag op de twaalfde plaats.

Uitslag