Nieuws

Top 5 berichten, video’s en posts

Een heel jaar vol met mooie golfcontent zit er weer op. Welke berichten, posts en video’s op onze kanalen waardeerden jullie in 2022 het meest?
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

GOLF.NL kijkt terug op 2022. Een bijzonder jaar, waarin Dewi Weber een speelkaart bemachtigde voor de LPGA, Joost Luiten een golfbreak nam en de NGF de komst van de Solheim Cup naar Nederland aankondigde. Allemaal prachtig nieuws maar we hadden natuurlijk meer. Onze tweewekelijkse regelrubriek, Sweetspot op elke maandag, de baanvlogs van Sietse en Niels, een terugblik met first timers aan het eind van het jaar, artikelen over hypnose en goed ademen, instructievideo’s en ga zo maar door.

Welke berichten en posts van GOLF.NL vonden jullie nu eigenlijk het leukst? Kijk met ons mee, in deze vier top 5’s.

Nieuwsartikelen op GOLF.NL

Op GOLF.NL wordt het laatste nieuws altijd goed gelezen. Maar voor het ene nieuws lopen jullie warmer dan voor het andere. Met stip op 1: regels! In de tweewekelijkse nieuwsrubriek ‘stel je regelvraag’ beantwoorden we lezersvragen. We kunnen de hele top 5 met artikelen uit deze rubriek vullen, dus kiezen we voor het gemak het meestgelezen artikel uit voor de nummer-1-positie en hebben we zo op nummer 2 tot en met 5 plek voor het andere meestgelezen nieuws.

 1. Niet toevallig dat dit onderwerp het best gelezen is... 'Moet je een qualifying kaart inleveren?'
 2. Of golfers een raar volkje zijn? Dachten wij van wel. Vijf gewoontes die je als golfers herkent
 3. Weer die regels! Dit zijn de grootste regelwijzigingen vanaf 2023
 4. Joost Luiten scoort altijd goed, op GOLF.NL welteverstaan. Luiten terug op de Tour: 'Heb de competitie gemist'
 5. Blijkbaar waardevolle tips voor de passieve golfer. Al je vragen over golf op tv in 2022

Facebook

We hechten waarde aan de comments onder onze posts. Omdat we willen weten hoe jullie erover denken en om daar iets van op te steken. Welke posts kregen het afgelopen jaar de meeste comments?

 1. Er blijken veel skiërs onder onze golfers, want deze post over golfen in de besneeuwde Alpen kreeg maar liefst 92 opmerkingen. Laat je golfclubs maar achterin de auto liggen als je naar de wintersport gaat...
 2. Voor de tweede aflevering van The Signature Dish deden we een oproep op Facebook: ‘golfende hobbykok gezocht!’ En die hadden veel van jullie in je kennissenkring, want in 77 opmerkingen werden er evenveel golfende hobbykoks getagd. OPROEP! We zoeken een golfende hobbykok met ervaring op een Big Green Egg.
 3. Kinderen van golfende vaders hebben het met Vaderdag makkelijk, ze maken hen eenvoudig blij met een doosje golfballen of een Big Green Egg-prijzenpakket. Om kans te maken op het laatste moest je wel een comment achterlaten en dat deden jullie 74 keer. 📣WINACTIE - Het is vandaag Vaderdag! Om dat te vieren, mogen we namens Big Green Egg 2 mooie prijzenpakketten verloten onder onze volgers.
 4. Afgelopen maart werd Joost Luiten 10de op DP World Tour en Anne van Dam 9de op Ladies European Tour. Deze post kon rekenen op 72 opmerkingen, waarvan vele neerkwamen op ‘goed gedaan, Joost!’ 2x een top-10 voor 🇳🇱
 5. De redactieleden van GOLF.NL noemden hun favoriete banen om op te spelen in de herfst en winter. In jullie 65 comments lazen we nog veel meer geliefde ‘droge’ banen. Het lijstje van de redactie. #drogebanen#golf

YouTube

Ieder jaar maken we veel video’s en die worden gewaardeerd getuige het groeiend aantal abonnees, op dit moment 13.500. Welke filmpjes werden in 2022 het meest bekeken?

 1. De Drill van Wil #3 – welke club kies je bij een chip? (Ruim 20.000 weergaven)
 2. De MOEILIJKSTE holes van Nederland #2022 (14.000 weergaven)
 3. Driving Range Drills #1: Anti Slice (11.700 weergaven)
 4. De baan op met GOLF.NL: Kroonprins van Vianen | VLOG #13 – 2022 (11.500 weergaven)
 5. De baan op met GOLF.NL: Golfclub de Koepel | VLOG #18- 2022 (11.300 weergaven)

Instagram

En dan Instagram: wat zijn we blij met onze 19.500 volgers. We zetten de posts met de hoogste ‘engagement rates’, dus kort gezegd waar jullie het meest geïnteresseerd in waren, op een rijtje.

 1. Alle posts over de actie 9 holes tot kerst, waarin Gerard en Sietse in 9 afleveringen van Podje Golf De Kerstshow de meest memorabele golfmomenten van het golfjaar 2022 bespraken en te gekke golfprijzen weggaven.
 2. In juni gaven we de enige echte US Open Golf Majorbag weg en daarvoor wilden velen van jullie wel in aanmerking komen!
 3. In november kondigden we de komst van de Solheim Cup naar Nederland aan, in 2026 zal deze gespeeld worden op Bernardus. Om naar uit te kijken!
 4. Een eagle, zelfs voor Pasqualle Coffa was dat bijzonder!
 5. En deze winactie voor Vaderdag was niet alleen populair op Facebook, maar ook op Insta, met plek 5. Volgend jaar hopen we dat golfende moeders ook zoveel aandacht krijgen!