Topgolf

Charlie Woods chipt in à la Tiger en Bernhard Langer (66) wordt maar niet oud: mooiste momenten van 'vijfde major'

Bernhard Langer neemt op 66-jarige leeftijd nog altijd geen gas terug. Samen met het putten van zoon Jason, was dat in het PNC Championship zondag een dodelijke combinatie. En Charlie Woods toverde met een spectaculaire chip-in een lach op het gezicht van vader Tiger én de fans. Ga er maar even voor zitten: dit waren de hoogtepunten van het (volgens Langer) vijfde major!
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Het was alweer de vijfde overwinning voor Bernhard Langer in dit ouder-kind-toernooi. Daarmee evenaarde hij het record van Raymond Floyd. Voor de derde keer kregen Bernhard en zoon Jason de rode kampioensgordels omgehangen, terwijl oudere zoon Stefan er thuis ook al twee heeft.

De Duitser is met recht tijdloos te noemen. De tweevoudig kampioen op Augusta – dertig jaar geleden voor het laatst! – won dit seizoen alweer zijn twaalfde major bij de senioren, tevens zijn 46ste titel op het circuit voor vijftigplussers.

En zondag was het dus wéér raak in het toernooi waar golfkampioenen samenspelen met familieleden. Van drie slagen achter op Team Kuchar, ging Team Langer naar een afgetekende overwinning met twee slagen voorsprong op Team Duval. Na vier holes stonden Bernhard en Jason op zondag al bovenaan en uiteindelijk tekenden ze voor een 59 (-13).

'Elke putt op lijn'

De sleutel was de putter van zoon Jason. De investeringsbankier uit New York was al wat eerder naar Florida gekomen om te oefenen en had op de golfbaan rond het enorme Ritz Carlton-hotel duidelijk iets gevonden. “Het was ongelofelijk om hem te zien putten vandaag. De bal startte elke keer op de goede lijn”, zei de 66-jarige Bernhard. “Wanneer hij miste, kwam dat doordat ik de green verkeerd las. Anders had hij ze waarschijnlijk allemaal gemaakt.” De korte misser op de laatste voor een 58 mocht de pret dan ook niet drukken.

Speciale week voor familie Woods

Voor Tiger Woods was het PNC Championship dit weekend een heuse ‘family affair’. Niet alleen speelde hij natuurlijk weer samen met zoon Charlie, ook droeg dochter Sam in Orlando voor het eerst haar vaders tas. “Sam was fantastisch. Dit is de eerste keer dat ze ooit zoiets heeft gedaan, dus nog specialer kon het voor ons niet worden”, aldus Tiger. 


Als ze afslaan gaat het de familie Woods natuurlijk maar om één ding: winnen. Dat werd na de ronde op zaterdag al lastig. “Met de driver raakte ik ze lekker vandaag. Geen fairway gemist en 8-onder gescoord. We just suck at putting”, zei Charlie, die voor dit jaar een teebox naar achteren ging en op zaterdag een indrukwekkende drive sloeg met een carry van 320 yards (293 meter). “Dat vat het goed samen”, verzuchtte Tiger met een glimlach.

Chip-in à la Tiger

Team Woods herstelde zich op zondag meer dan goed met een ronde in 61 slagen voor -11. Na de 59 van de Langers was dat, gedeeld met David Duval en zoon Brady, de beste ronde van de dag. Met negen birdies en een eagle stoomden de 15-voudig majorkampioen en zijn zoon op naar T5. 

De mooiste en meest memorabele slag was de chip-in van Charlie op hole 9. Die vierde de jonge Woods als zijn vader in zijn beste dagen. Het vingertje, het vuistje en de ‘roar’ toverden natúúrlijk een grote lach op het gezicht van Tiger. “Om zijn reactie te zien… het gebeurde recht voor mijn neus. Ik keek naar Steve (Stricker, zijn oude Ryder Cup-partner en flightgenoot, red.) en hij stond met zijn hoofd te schudden. Het was fantastisch.”

Winnen lukte de ‘Woodsjes’ voor de vijfde keer op rij dus echter niet. Reken maar dat ze dat aan het kerstdiner nog eventjes gaan evalueren.

Wegwaaiende Will

Er waren in Orlando natuurlijk nog veel meer hoogtepunten tussen de ouders en hun kinderen. Een van de pareltjes was Will McGee. De 12-jarige zoon van Annika Sörenstam heeft grote dromen en vermaakte zich zichtbaar tussen alle sterren. Zo zei Justin Thomas op de range dat hij wat golfballen in zijn broekzak moest doen, zodat hij niet weg zou waaien. 


Will maakte tijdens een oefenronde een hole-in-one, speelde uitstekend en vroeg zijn moeder zondag op hole 18 of ze niet zo snel wilde lopen, zodat hij er maximaal van kon genieten. Het ‘broekie’ sloot af met een weergaloze bunkerslag waar Annika in haar gloriejaren nog blij mee was geweest.

Izzi & Brady

Steve Stricker had al een onvergetelijk jaar met maar liefst drie majorzeges bij de seniors, maar spelen met dochter Izzi was weer een hoogtepunt op zich. Izzi gaat volgend jaar studeren in Wisconsin, waar de familie Stricker sowieso een rijke geschiedenis heeft. Moeder Nicki en zus Bobbi golften hier al, en ook bij Izzi droop het talent ervanaf. Hetzelfde geldt trouwens voor Brady Duval. De zoon van Open-kampioen David Duval legde de bal op de laatste hole naast de vlag voor een 'easy eagle'.

Lees meer over
Topgolf Tiger Woods