Equipment

Goed voor de baan, beter voor je rug: deze handzame golftassen helpen je de winter door

Om de fairways in de winter minder te beschadigen is een trolley of handicart vaak niet toegestaan. De banden laten diepe sporen na die lastig te herstellen zijn. Een lichte(re) golftas voor op de rug komt dan goed van pas. GOLF.NL zet een paar lichte tassen op een rij. Nou ja, sommige tassen moeten erbij gaan liggen.
Beeld: Titleist media center

Beeld: Titleist media center

Mocht je doorgaans een trolley of handicart gebruiken, dan kan deze best log, compact, stug en zwaar zijn. Je hoeft deze immers niet op je rug mee te sjouwen. En een ‘cartbag’ of ‘tourbag’ draag je niet eenvoudig op je rug mee. We hebben wat alternatieven voor je. Compact(er), klein(er) en licht(er) dan die grote tassen.

Ping ding: de Hoofer (lite)

Een favoriet onder de fans. Deze tas is lichtgewicht waardoor hij lekker op de rug draagt, maar ook op de trolley meekan. Twee vliegen in één klap dus. Er zijn een aantal modellen van Ping: de Hoofer en Hoofer Lite (lichter gewicht) zowel standbag als carrybag. De keuze is reuze in alle kleuren en leuke designs. En zeg eerlijk, die met de bloemetjes wil je toch buiten zetten?!

Ping tassen 2023

Gouwe ouwe: Titleist Players

De Titleist Players-lijn is altijd een goede keuze. Elk jaar ontwikkelt deze tas zich weer verder. Een waterdichte variant: de Titleist Players 4 StaDry Stand Bag. Verkrijgbaar in 'klassiek' zwart met rode accenten of de nieuwe frisse kleurencombinaties. Met een gewicht van 1,8 kg is ook deze tas goed op je rug te dragen met de comfortabele draagriemen (zie ook de foto bovenaan dit artikel). 

Tileist Players 4 Stadry groen - pencilbags - draagtassen - golftassen - winter GOLF.NL

Met een blauwtje lopen: Callaway Chev dry standbag

In dezelfde categorie als de tassen hierboven kan ook de Callaway Chev dry standbag worden geplaatst. Je clubs staan hoog en droog op pootjes, de tas is een lichtgewicht en te verkrijgen in diverse kleuren. Wel de zwaarste van het stel met 2.2 kg, maar dat verschil is minimaal.

Callaway Chev Dry standbag - pencilbags - draagtas - golftas - GOLF.NL

Er zijn ook nog de zogenaamde ‘pencil bags’. Deze hebben geen pootjes en kwak je dus op de grond neer. Niet ideaal met natte en modderige omstandigheden. Maar zo’n tasje kun je wél weer heel gemakkelijk op de fiets meenemen. Dus als je eventjes naar de drivingrange gaat en alleen maar gaat trainen, is het ideaal.

Zondagse tas: Titleist Sunday Carrybag

Dit kleintje (maar fijntje) van Titleist weegt bijvoorbeeld slechts 0,8 kg, heeft maar twee vakken voor clubs. Er zit ook een klein waterdicht opbergvakje in, dus met een regenbui op de fiets blijft je notitieboekje met trainingen lekker droog.

Titleist Carry Bag groen

Op (tassen)jacht: Decathlon practice bags

Je hoeft geen jachtdiploma te bezitten als je deze tas met je meedraagt, al doet het uiterlijk misschien wel zo vermoeden. Dit is precies zo'n tas die je meeneemt naar een trainingssessie. Er passen ook maar 3 clubs in, dus dat wordt ruzie. Decathlon heeft mooie tassen in de lagere prijsklasse. Qua gewicht is dit een absolute winnaar met 0,78 kg.

Inesis Decathlon tas - golftas winter - pencilbags - standbags - carrybags - GOLF.NL
De tassen zijn te koop in de lokale golfshop op jouw golfbaan, via Jumbo Golf  of via de website van het merk zelf.
Lees meer over
Equipment