Topgolf

Ryder Cup-team USA compleet: captain geeft Thomas, Spieth en Koepka wildcard

Het Ryder Cup-team van Team USA is compleet. Captain Zach Johnson heeft gekozen voor Brooks Koepka, Jordan Spieth, Collin Morikawa, Rickie Fowler, Sam Burns en Justin Thomas.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Het Amerikaanse team bestaat verder uit de al geplaatsten Scottie Scheffler, Wyndham Clark, Brian Harman, Patrick Cantlay, Max Homa en Xander Schauffele. De grootste 'verrassing' is Thomas. Hij kende een matig seizoen op de PGA Tour met slechts drie top-10's, maar zijn record in de Ryder Cup gaf de doorslag voor Johnson. In 24 partijen wist Thomas 17,5 punten bij elkaar te spelen, veelal aan de zijde van Spieth.

Over Koepka was ook nog enige twijfel, omdat hij vorig jaar van de PGA Tour is overgestapt naar LIV Golf. Dit jaar won hij het PGA Championship (major), waardoor Johnson eigenlijk niet om hem heen kon.

Niet in het team

Voor Cameron Young, Keegan Bradley en Lucas Glover zal het een bittere pil zijn. Young (negende) en Bradley (elfde) stonden in de top-12 van de Ryder Cup-standings. Glover won twee toernooien op de PGA Tour in augustus, waaronder het FedEx St. Jude Championship, het eerste toernooi van de play-offs.

Dinsdag 4 september maakt Luke Donald, captain van het Europese team, zijn zes wildcards bekend. Rory McIlroy, Jon Rahm, Viktor Hovland en Tyrell Hatton zijn al zeker van deelname. De Ryder Cup in Rome begint op vrijdag 29 september op Marco Simone Golf & Country Club.

Lees meer over
Ryder Cup Topgolf PGA Tour