Topgolf

Dewi Weber maakt flinke sprong in major

Dewi Weber heeft zich na twee ronden van het Chevron Championship in de Verenigde Staten heel knap in de top-20 genesteld. Onder meer dankzij een birdiestreak van drie aan het einde van haar ronde vannacht klom ze bijna 35 plekken in het klassement van de eerste major van het jaar.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

De tweede ronde op The Club at Carlton Woods in The Woodslands (Texas) kon niet helemaal worden afgemaakt door de invallende duisternis, nadat eerder op de dag regen voor enig oponthoud had gezorgd. Maar Weber had daar ogenschijnlijk weinig last van. Na haar eerste ronde in 73 slagen, begon de Groningse gisteravond laat onze tijd op hole 10. Net voor de turn maakte ze twee birdies op rij. Dat overtrof ze aan het einde van de eerste negen, toen ze met drie birdies achtereen haar ronde voltooide.

Bonus

Met één bogey op de kaart leverde dat haar een prima score van 68 slagen (-4) op. Voorlopig staat de Nederlandse op een gedeelde 16de plaats met -3 voor het toernooi. In de eerste major van het jaar gaat de Koreaanse A Lim Kim aan de leiding met -8. Weber verdiende haar speelrecht in het Chevron Championship, door vorige week in haar eerste toernooi van het seizoen op Hawaii een 23ste plaats te behalen. Daardoor ziet ze meedoen aan de eerste major van het jaar “vooral als een heel mooie bonus.”

Kijk hier naar een samenvatting van de tweede ronde

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Leaderboard

Het Chevron Championship wordt alle dagen live uitgezonden door Ziggo Sport. Ziggo Sport Golf (weekend Docu): do en vr: 17:00-21:00, za en zo 20:00-00:00.

Lees meer over
Topgolf