Topgolf

Huizing zo goed als veilig

Daan Huizing heeft goede zaken gedaan in het Mallorca Golf Open, terwijl Darius van Driel het heel spannend maakt om speelrecht te behouden voor de DP World Tour. De zege op Mallorca ging naar Yannik Paul in een zenuwslopend slot.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Het moet raar lopen wil Daan Huizing volgend jaar niet op de DP World Tour spelen. Op de winderige slotdag op Sun Montaner Golf Club wist Huizing net als vele anderen niet onder par te spelen, en verloor hij wat plaatsen op het leaderboard. Toch boekte Huizing winst op de allesbepalende jaarranglijst, want dankzij zijn 23ste plaats stijgt hij van plaats van 113 naar 111. Met nog een toernooi te gaan is de kans klein dat de Nederlander niet bij de beste 117 zit, het magische getal voor kaartbehoud.

Voor Darius van Driel is dat anders, want hij speelde een ongelukkige slotronde. De Leidschendammer begon de dag nog in de top-10 maar zakte ver terug door een 76 (+5). Op de jaarranglijst zakt hij na deze 37ste plaats naar de 118de plaats. Met nog een toernooi te gaan, het Portugal Masters van volgende week, gaat het zeer spannend worden en moet Van Driel nog een cheque bij elkaar spelen om binnen die grens van de 117ste plaats te komen.

En dan de derde Nederlander, Joost Luiten. Met een ronde 70 (-1) bleef Luiten op de plaats staan waar hij de dag begon: T-30. Op de ranglijst pakt Luiten twee plaatsen winst: van 139 naar 137. De kans is groot dat Luiten een beroep moet gaan doen op zijn 'Career Money List' exemption om volgend jaar ook op de DP World Tour te spelen. Lees hier hoe dat zit. 

De Amerikaanse Nederlander Johannes Veerman deed goede zaken en speelde een uitstekende laatste ronde in 68 slagen voor een 11de plaats. 

Paul putt zich naar zege op 18 

De Duitser Yannik Paul was 'clutch' op hole 18 met een birdie om de zege veilig te stellen in een ware slijtageslag. Marcus Armitage had in de slotfase de beste papieren, maar ging, zichtbaar gespannen, volledig door zijn hoeven door zijn bal op 17 out of bounds te slaan. Ook Ryan Fox, die in de laatste group speelde met Armitage en Paul, kon het niet bolwerken op de slotdag en dus ging de zege naar de Duitser die zijn speelrecht behaalde via de Challenge Tour en nu zijn eerste DP World Tour zege behaalt.

Uitslag
Jaarranglijst

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Coffa en Van Dam missen cut in India

De beruchte DLF Golf & Country Club was Pasqualle Coffa en Anne van Dam deze week niet goed gezind. De moeilijke baan zorgde voor flink hoge scores, ook bij de Nederlandse dames. Zo noteerde Van Dam een 79 en een 82, terwijl Coffa sterk begon met level par, maar in de tweede ronde 85 slagen nodig had om de cut op +8 ruim te missen.

De Duitse Olivia Cowan, die al lang op de deur klopt, behaalde haar eerste zege op het circuit door het Womens Indian Open op haar naam te schrijven. Er staan dit seizoen nog twee toernooien op de kalender van de Ladies European Tour.

Uitslag

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.