Nieuws

Yips, de hik op de green

Gerard en Sietse denken dat ze de yips hebben, maar klopt dat wel? Podje Golf gaat daarom op bezoek bij Erik van Wensen, de expert als het gaat om de yips. Hoe krijg je het en welke oplossingen zijn er voor deze vervelende golfkwaal waar zoveel golfers last van hebben? Luister Podje Golf #51!
Beeld: Ronald Speijer

Beeld: Ronald Speijer

Minstens 10% van alle golfers heeft het: de yips. Een oncontroleerbare beweging, die lijkt op de hik waardoor zelfs de kortste puttjes worden gemist. Het treft veel golfers en neuroloog Erik van Wensen, die er zelf ook last van heeft, doet er onderzoek naar. Gerard en Sietse gaan op bezoek om te kijken of zij het ook hebben. Hoe ontstaat de yips en kan iedereen het krijgen? Hoe zit het met de yips van Luiten en is er al een oplossing? Je hoort het allemaal in Podje Golf #51! Oja, natuurlijk zijn er ook weer golfballen te winnen. Luister nu!

'Podje Golfis te beluisteren via jouw favoriete streamingdiensten: Spotify, Apple, Google Podcasts en Stitcher. Klik hier voor beelden van Gerard en Sietse die kennismaken met het Nieuwe Golfen.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

Luister de podcast en schroom niet om een vraag te stellen, je oordeel en/of suggesties te geven. Dat kan via mail podje@golf.nl. We beloven dat de luisteraar wordt gehoord en zijn of haar mening zeker in de uitzendingen terug te horen zal zijn!

Lees meer over
Podcast