Topgolf

Antonisse en Van Meijel naar finale Q-School

Negen Nederlanders probeerden zich tijdens Second Stage te plaatsen voor de finale van de Qualifying School. Alleen Dario Antonisse en Lars van Meijel slaagden in hun missie.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Second Stage werd afgewerkt op vier verschillende banen in Spanje. Op slechts een van die vier banen viel Nederlands succes te noteren. Maar het was wel meteen twee keer raak. Zowel Dario Antonisse als Lars van Meijel plaatste zich op de baan van Desert Springs Golf Club in Almeria voor de finale van de Qualifying School die vrijdag 11 november begint. Antonisse was na drie van de vier ronden al bijna zeker. Hij kon zich op de slotdag zijn slechtste ronde van de week permitteren: 72 slagen, gelijk par. Met een totaal van -12 eindigde de 24-jarige golfer heel knap op de gedeelde vierde plaats. Lars van Meijel begon de laatste ronde op -6 en hij moest dus nog vol aan de bak. Dat deed de 28-jarige Brabander in stijl. Een fraaie ronde met zes birdies en een enkele bogey in 67 (-5) slagen voor een totaal van -11. Daarmee bleef ook van Meijel ruim aan de goede kant van de streep. 

Gestrand

 

Voor de andere zeven Nederlanders viel het doek. Philip Bootsma had met +1 op Desert Springs zeven slagen teveel nodig en Vince van Veen eindigde met een mooie 67, maar hij was na drie ronden al kansloos en kwam na 72 holes uit op +9. Floris de Haas en Bob Geurts speelden op Isla Canela Links waar heel laag werd gescoord. Om door te mogen naar de finale was -15 nodig en die score bleek niet haalbaar voor het Nederlandse tweetal. Geurts kwam uit op -10 en De Haas strandde op -3. 

Davey Porsius en Kiet van der Weele gingen voor hun kansen op Empordà Golf waar het lastig birdies maken was. Een score van -6 was voldoende om Second Stage te overleven, maar de Nederlanders bleven daar ver van verwijderd. Porsius finishte op +1 en Van der Weele, sinds een paar weken pro, kwam uit op +5. 

De negende en laatste Nederlander, Lars Keunen, speelde op Las Colinas in Alicante. Keunen liet zien dat hij een prima golfer is met ronden 69 en 66. Helaas gingen daar matige ronden 73-75 aan vooraf en die schade kon hij niet voldoende repareren. Keunen eindigde op een totaal van -1 op de gedeelde 28ste plaats waar een plek bij de top-23 nodig was. 

 

DP World Tour?

 

Voor Dario Antonisse en Lars van Meijel is het nu even rust pakken voor de fysiek en mentaal loodzware finale, een zenuwslopende marathon over zes ronden van 11 t/m 16 november op Infinitum bij Tarragona. Wie in die finale de cut na vier ronden overleeft, krijgt in ieder geval een mooie kaart voor de Challenge Tour in 2023. Van Meijel heeft sowieso al vol speelrecht op dat circuit omdat hij dit jaar als 59ste is geëindigd op de jaarranglijst. Voor Antonisse, dit jaar vooral actief geweest op de ProGolf Tour, is speelrecht op de Challenge Tour veroveren het eerste doel. Maar beide Nederlanders gaan er natuurlijk alles aan doen om in de finale van de Qualifying School een van de 25 beschikbare kaarten te bemachtigen en net als Wil Besseling, Joost Luiten, Daan Huizing en Darius van Driel in het nieuwe seizoen uit te komen op de DP World Tour.  

 

Leaderboard Isla Canela Links

 

Leaderboard Empordà Golf

 

Leaderboard Desert Springs 

 

Leaderboard Las Colinas