Nieuws

Golfers' Choice: de beste golfbanen volgens golfers

Leading Courses heeft de Golfers' Choice Rankings 2022 bekendgemaakt, de beste golfbanen volgens golfers. De ranglijsten worden bepaald door de beoordelingen van de Leading Courses community, waardoor ze de meest transparante ranglijsten zijn in de golfwereld.
Beeld: Leading Courses: Juergen9

Beeld: Leading Courses: Juergen9

Leading Courses is Europa's grootste golfbaanbeoordelings- en starttijd boekingsplatform. De Golfers' Choice Rankings werden voor het eerst gepubliceerd in 2013 voor golfbanen in Nederland. Sindsdien is er veel gebeurd met ranglijsten in 15 landen en 8 categorieën dit jaar. Een ding is door de jaren heen echter hetzelfde gebleven, ranglijsten worden alleen gepubliceerd in landen en van categorieën als ze betrouwbaar zijn.

De Golfers' Choice

Toen Leading Courses in 2007 werd opgericht, was het doel om golfers te helpen informatie te verzamelen over golfbanen en ze zo te helpen om de beste keuze te maken in hun zoektocht naar de volgende golfbaan die ze wilden spelen.

Sinds 2007 zijn er op Leadingcourses.com meer dan 325.000 beoordelingen over golfbanen wereldwijd geschreven. Deze beoordelingen vormen een unieke bron van inzicht en zijn de drijvende kracht achter de Golfers' Choice Rankings. Simpel gezegd, deze ranglijsten zijn de Golfers' Choice. Wie kan nou beter beslissen of een golfbaan of club in een toplijst thuishoort dan de golfers die er zelf zijn geweest.

De Golfers' Choice Rankings gaan niet alleen over golfbanen. Er wordt ook rekening gehouden met de algemene indruk van een golfclub, het onderhoud, de prijs kwaliteitverhouding, de gastvrijheid en de faciliteiten. Elke keer dat een golfer een beoordeling schrijft over een golfclub, wordt gevraagd om een waardering te geven (van 1 tot 10) voor 9 verschillende onderdelen:

● Algemene indruk
● De Golfbaan
● Onderhoud
● Faciliteiten
● Clubhuis
● Prijs-kwaliteit
● Gastvrijheid
● Omgeving
● Restaurant

Het Leading Courses algoritme berekent een gewogen gemiddelde op basis van de scores die gegeven worden voor elk van deze beoordelingsonderdelen. Dit algoritme houdt ook rekening met de status van de beoordelaar (Staal, Brons, Zilver of Goud), hoe recent de golfer op de club gespeeld heeft, de volledigheid van de beoordeling en het aantal keer dat de gebruiker de baan beoordeeld heeft, om de waardering van de beoordeling te berekenen.

Beste golfbanen in 15 landen

Wanneer een golfclub genoeg beoordelingen (en nog belangrijker, punten) heeft verzameld, komt hij in aanmerking om in het klassement te worden opgenomen. Om ervoor te zorgen dat de beoordelingen relevant blijven, worden ze na verloop van tijd gedevalueerd. Ranglijsten worden alleen gepubliceerd voor landen waar Leading Courses voldoende beoordeelde banen heeft om een betrouwbare vergelijking te maken. Dit jaar zijn er ranglijsten gecreëerd in de volgende 15 landen: Oostenrijk, België, Curaçao, Cyprus, Frankrijk, Duitsland, Italië, Mauritius, Marokko, Portugal, Spanje, Zwitserland, Nederland, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten.

Bekijk alle Golfers' Choice Rankings

Laat jouw stem tellen

Staat je favoriete golfbaan niet in de ranglijsten of vind je dat deze hoger zou moeten staan? Leading Courses nodigt alle golfers uit om beoordelingen te schrijven over de banen in hun eigen land of in elk ander land waar ze gespeeld hebben. Behalve dat je invloed hebt op het klassement, hou je ook een online dagboek bij van al je golfervaringen en maak je elke maand kans op mooie prijzen.

Lees meer over
Banen