Topgolf

Competitie en fun voor de jongste jeugd

Het leukste golffeestje van het jaar? Dat vindt plaats op de Eindhovensche Golf in het weekend van 4 en 5 juni. Ouders kunnen hun kinderen nog aanmelden tot en met 28 mei.

Het NK Meisjes & Jongens t/m 12 jaar is elk jaar weer een golffeestje voor de deelnemende kinderen en hun familieleden. Het is een heel gezellig en laagdrempelig toernooi voor de deelnemende kinderen en voor hun familieleden, vriendjes en vriendinnetjes die komen supporteren. Want alle deelnemende kinderen mogen broertjes/zusjes/neefjes/nichtjes/vriendjes meenemen.

Het NK t/m 12 is er voor jonge talentjes die ervan dromen de nieuwe Joost Luiten of Anne van Dam te worden, maar zeker ook voor jongens en meisjes die nog maar kort golfen. Plezier staat voorop! Meisjes en jongens met een handicap van 45,0 of lager kunnen meedoen en ervaren hoe het is een NK te spelen.

“We gaan er een heel gezellig weekend van maken, voor de kinderen en hun familieleden”, zegt Pieter Rahusen, voorzitter van de jeugdcommissie van de Eindhovensche. “Onze baan is super geschikt voor een NK t/m 12 jaar. En wat is er leuker dan die jonge kinderen te zien golfen en genieten. Golf is echt een familiesport, dat willen we ook uitstralen. Naast het golfen is er van alles te doen, in het ven voor het clubhuis kan gezwommen worden, er liggen kano’s en roeibootjes. Zaterdag kan iedereen lekker blijven eten bij een eettentje rond het ven. De sfeer tijdens het NK is heel relaxt, we hopen op een grote opkomst.”

Ook zijn er onderdelen van de NGF Fun Factory aanwezig op de Eindhovensche, voor en na het golfen hoeven de kinderen en hun aanhang zich geen moment te vervelen. Hoe meer kinderen er meedoen, van beginners tot aanstormende golftoppers, hoe leuker het wordt. Dus geef je (klein)kind(eren) op en kom gezellig naar de Eindhovensche!

Inschrijven kan op de pagina golf.nl/ngf-wedstrijden. Doe dit uiterlijk op 28 mei want dan verloopt de deadline. De helpdesk voor inschrijvingen is te bereiken via wedstrijden@ngf.nl.

Voor zeer getalenteerde meisjes is er een extra reden om mee te doen, want de beste drie meisjes in het NK t/m 12 gaan iets heel moois meemaken: spelen met de toppers van de Ladies European Tour in de Players Experience van het Big Green Egg Open.

Recente oud-winnaar van het NK t/m 12

2021  Philip van Oosten  Floor Rahusen 
2020  Youp Orsel  Daphne Haemers 
2019  Björn Driessen  Irisa Kasarin 
2018  Kayden Chang  Joy Aspetaki 
2017  Kai Leider  Britt op den Winkel 
2016  Hugo Groothuis  Fleur van Beek 
2015  Benjamin Reuter  Sophie Teerink 
2014  Tim van der Steen  Daphne van Son 
2013  Piet Hein Bakkenes  Danielle Modder 
2012  Hidde Kats  Danielle Modder 
2011  Samarth Kumar  Anouk Sohier 
2010  Maarten van Maurik  Annemieke Campo 
2009  Iskander Woldinga  Sanne Dijkstra 
2008  Matti de Gram  Fleurance Smit 
2007  Matti de Gram 
Fleurance Smit  
2006 Max Albertus Camilla Kars 
2005  Miech Hoogendijk Yenthl Koot