Big Green Egg Open

Majorwinnaar Matthew naar Arnhem, Weber en Hull zeggen af

Over tien dagen begint het Big Green Egg Open. Dewi Weber heeft zich helaas moeten afmelden en ook Charley Hull komt niet; zij moet noodgedwongen rust houden. Catriona Matthew, net als deelneemster Nordqvist een majorwinnaar, is aan de deelnemerslijst toegevoegd.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Webers prioriteiten liggen op dit moment bij de LPGA Tour, waarvoor ze eind 2021 volledig speelrecht verdiende. Om dat speelrecht te behouden moet ze toernooien in Amerika spelen en is het voor haar onmogelijk tussendoor naar Nederland te komen.

Talentontwikkeling

Ze vindt dat enorm jammer, vooral ook omdat ze enthousiast is over het spelformat, waarbij een groot aantal getalenteerde jeugdspelers mee mag spelen in de Players Experience op de laatste twee dagen van het toernooi. Weber hoopt later in het jaar vanuit haar woonplaats Miami naar Nederland te komen om toch op enige wijze bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge Nederlandse golftalenten.

Ook Charley Hull, de zeer populaire Engelse golfster, komt niet naar het Big Green Egg Open. Ze is niet fit genoeg en moet noodgedwongen rust nemen om te herstellen in aanloop naar grote toernooien zoals het Evian Championship en het Women’s Scottish Open.

Winnaar major en Solheim Cup

Op de valreep is Catriona Matthew (zie foto boven) toegevoegd aan de entry list. Matthew is een oudgediende op de LET en LPGA Tour. De 52-jarige Schotse, met de bijnaam ‘Beany’, werd in 1995 professional. Sindsdien won ze zes toernooien op de Ladies European Tour en vier op de LPGA Tour, waaronder het Women's British Open in 2009. Ze speelde vier keer mee in de Solheim Cup en won tweemaal met team Europa. Ze staat tegenwoordig rond plek 450 op de wereldranglijst, maar gezien haar ruime ervaring is ze zeker niet uit te vlakken voor de winst!

Tickets voor het Big Green Egg Open

Wil je niks missen van al het moois op het Big Green Egg Open? Vergeet niet je gratis tickets te claimen. Wees er snel bij, want op = op!

Big Green Egg Open tickets
Lees meer over
LET Topgolf Toernooien