Topgolf

Zwakke zaterdag kost Weber: 'Veel geleerd'

Drie dagen lang speelde debutante Dewi Weber heel steady golf in Boca Raton. Helaas bracht ze op die andere dag, de zaterdag, een wel heel hoge score binnen. Daardoor eindigt Weber de Gainbridge LPGA in het achterveld.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Dewi Weber hoopte na twee solide scores van 71 (-1) meteen voor een goede eerste uitslag te kunnen gaan aan de start van haar LPGA-avontuur. Toen ze zaterdag aan het begin van de middag terugkeerde in het clubhuis van de Boca Rio Golf Club, was van die hoop echter weinig meer over. Weber had zojuist een teleurstellende 82 (+10) binnengebracht met op de kaart één birdie, zes bogeys, een dubbel en een triple, en was heel ver gekelderd in de rangschikking.

Bogeyvrije afsluiter

Des te knapper was het van Weber dat ze het vandaag weer op de rit kreeg in Florida. Begonnen op de tweede negen wist ze haar kaart vanmiddag helemaal schoon te houden, waarbij ze op holes 16 en 18 wel nog birdies vond. Haar 70 (-2) bracht haar op een totaal van +6 en leverde haar nog een paar plekjes winst op. Kijkend naar haar statistieken miste de Nederlandse rookie vandaag maar twee fairways en wat betreft saves uit het zand was ze drie uit drie. Dat zijn cijfers waar Weber iets mee kan voor de komende periode.

'Vandaag voelde als revanche'

"Voldaan ben ik niet helemaal na deze eerste week, maar ik heb zeker veel geleerd", aldus Weber, die nog even terugblikte op de vervelende ronde van een dag eerder. "Ik kon de bal totaal niet onder controle houden. Vervolgens had ik wat bad breaks en liepen de frustraties ook nog hoog op. Dat was niet goed. Vandaag voelde dan ook echt als revanche. Gisteren ben ik op de range weer teruggegaan naar de basics en zo heb ik de swing weer opgebouwd. Het geeft vertrouwen dat ik het zo 'snel' weer terug kan hebben. Volgende week gaan we weer verder!"

Nummer 17 voor Ko

In Boca Raton stond Lydia Ko na iedere dag (gedeeld) bovenaan. Dat wil zeggen ook op zondag, toen alle stofwolken waren opgetrokken had de Nieuw-Zeelandse één slag over op Danielle Kang. Voor de 24-jarige Ko betekent het alweer haar zeventiende overwinning op de LPGA. Daarvan waren er twee majors.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf LPGA