Dutch Open

Dutch Open opent deur naar The Open!

Bij het Dutch Open van 26 tot en met 29 mei op Bernardus Golf zijn voor de deelnemers ook drie startbewijzen voor The Open te verdienen. De oudste major in golf beleeft dit jaar zijn 150ste editie en wordt op St. Andrews in Schotland gespeeld. Tickets voor het toernooi zijn vanaf vandaag te koop.

Het Dutch Open maakt voor het eerst deel uit van de Open Qualifying Series, samen met het Iers Open en het Schots Open. 'Het is een grote eer om samen met deze twee andere prestigieuze toernooien het Europese continent te mogen vertegenwoordigen in deze kwalificatie,” meent toernooidirecteur Daan Slooter. 'Wij zien dit toch als een waardering voor de kwaliteit en beleving van het Dutch Open sinds het prille begin van de Tour.'

Speciale The Open

Op Bernardus Golf in Cromvoirt zijn drie 'tickets' voor The Open beschikbaar voor de hoogst eindigende spelers in de top-10, die nog niet via een andere wijze voor The Open zijn geplaatst. Dit jaar is The Open ook niet 'zomaar' een major. Op St.Andrews in Schotland wordt van 14 tot en met 17 juli de 150ste editie van het toernooi gespeeld. Het behoeft geen verdere uitleg dat dit een speciale editie wordt.

Joost Luiten op St. Andrews The Open 2015

Profiteren

Het Dutch Open wordt dit jaar al in mei (26-29 mei). Dat werd al eerder bekendgemaakt. Ook wordt ook bij deze editie niet de naam van een titelsponsor gebruikt, dit omdat volgens de hoofdsponsor KLM in deze tijd nog 'een bescheiden rol' past. Volgens Slooter biedt de nieuwe datum in mei meer mogelijkheden wat betreft het aantrekken van interessante spelers. 'Het Amerikaanse seizoen eindigt eind augustus en dan pakt de European Tour uit met haar grootste toernooien, met om het jaar de Ryder Cup en eens in de vier jaar een Olympische Spelen. Veel spelers nemen dan in september gas terug. In mei zijn we een betere optie voor de topspelers en daar willen we van profiteren.'

Ticketverkoop

Vanaf vrijdag 14 januari zijn ook al kaarten te koop voor het toernooi in Cromvoirt, waar vorig jaar voor het eerst het Dutch Open werd gespeeld. Dat kan via de ticketpagina van het Dutch Open.

 

Lees meer over
Dutch Open