Topgolf

Wie speelt waar? Week 2

Een voorbeschouwing op de toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn, kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

13 – 16 PGA Tour, Sony Open in Hawaii, Waialae Country Club, Honolulu, Hawaii. Prijzengeld: $7.500.000 Leaderboard

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

13 – 16 PGA Tour, Sony Open in Hawaii, Waialae Country Club, Honolulu, Hawaii. Prijzengeld: $7.500.000

De PGA Tour blijft nog een weekje hangen in Hawaii, voordat we teruggaan naar het vasteland om te beginnen aan de ‘West Coast Swing’. Het Sony Open is één van de langer lopende kampioenschappen op de kalender en geldt al enige tijd als het eerste toernooi met vol veld van het jaar. Sneuvelt ook in hoofdstad Honolulu dit weekend elk record, net zoals bij het Tournament of Champions van vorige week?

Smaller & korter

Die kans lijkt klein, want Waialae Country Club en de baan van vorige week lijken in werkelijk niets op elkaar. De fairways op Waialae zijn een stuk smaller en bovendien is de baan veel korter (par-70, 6441 meter). Het Sony Open wordt hier al sinds 1965 gespeeld en de ervaring leert dat de mannen van het korte spel en accuratesse vanaf de tee hier in het voordeel zijn ten opzichte van de ‘heavy hitters’. Veel zal ook afhangen van de wind. Wie weet wat er kan gebeuren als deze ook nu besluit weg te blijven. Justin Thomas maakte hier al eens een 59 op weg naar zijn overwinning in 2017.

Afmelding Bryson

Het Sony Open is traditioneel al niet het sterkst bezette toernooi van het jaar, maar de startlijst kreeg gisteren een nieuwe knauw toen blikvanger Bryson DeChambeau zich afmeldde. De krachtpatser kan Waialae deze week niet aanvallen omdat hij wat klachten aan zijn pols heeft overgehouden aan het Tournament of Champions. En dus wordt het uitkijken naar andere spelers. Webb Simpson, bijvoorbeeld, eindigt hier altijd hoog. Kijkend naar zijn Strokes Gained-statistieken op deze baan lijkt een overwinning niet veel langer uit te kunnen blijven. Hideki Matsuyama is de grootste naam in het veld, verder zijn ook Abraham Ancer, Billy Horschel, Stewart Cink en ’s werelds beste amateur Keita Nakajima van de partij. Kevin Na verdedigt zijn titel.

Televisie: Discovery+ & Golf TV: do & vr 18:00-04:30, za 22:00-04:30, zo 22:00-04:00

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Wanneer start welke tour?

De Nederlandse golfers moeten nog even wachten op hun start van het seizoen. De DP World Tour, voorheen European Tour, start later deze maand met een Rolex Series-toernooi in de ‘zandbak’ van Abu Dhabi. Eind januari mag Dewi Weber in Amerika waarschijnlijk debuteren als volwaardig lid van de LPGA.

DP World Tour: 20 januari, Abu Dhabi HSBC Championship
LPGA Tour: 20 januari, Tournament of Champions (nog zonder Dewi Weber)
Ladies European Tour: 10 februari, Magical Kenya Ladies Open
Challenge Tour: 10 februari, Dimension Data Pro-Am
Alps Tour: 22 februari, Ein Bay Open
Pro Golf Tour: 15 maart, Dreamland Pyramids Classic
LET Access Series: 3 juni, Czech Ladies Challenge
PGA Tour Latinoamérica: 17 februari, Estrelle del Mar Open
Kalender Symetra Tour is nog niet bekend

Datums belangrijkste toernooien

Wat zijn de datums die iedere golfliefhebber alvast in zijn/haar agenda moet hebben staan?

The Masters: 7-10 april
Dutch Open: 26-29 mei
The Open: 14-17 juli
Big Green Egg Open: 14-17 juli
Presidents Cup: 22-25 september