Advertorial

Rollen met die trolley!

Over golfequipment valt genoeg te schrijven. In de rubriek ‘In de etalage’ besteden we aandacht aan wat er in de wereld van golfspullen te koop is, waardoor we hopelijk bij jou de keuzestress een beetje kunnen wegnemen.

Je hoeft heus niet een bepaalde leeftijd te hebben bereikt om met een trolley door de baan te ‘mogen’. Natuurlijk kun je een golftas ook op je rug dragen, maar hoe je het wendt of keert, dat is een extra fysieke belasting. Zeker met een volle set en de nodige proviand voor onderweg. Veel golfers en golfsters bewaren die energie liever voor het wandelen en het slaan en dat is geen gekke gedachte.

Slimme zet?

De stap naar een elektrische trolley is evenmin vreemd. Ook dat is niet leeftijdsgebonden, hoewel veel golfers het nog wel een stap vinden. Maar om nog maar even terug te komen op de golftas: een gemiddeld exemplaar inclusief hapje en drankje, regenpak en ballen weegt al snel tussen de 20 en 25 kilo. De keus om dan een trolley het werk voor je te laten doen is eigenlijk alleen maar slim.

Hip of oubollig?

Wat is er zoal op de markt? Veel. Waren het jaren terug misschien nog onhandige apparaten die op de parkeerplaats tot grote ergernissen leidden bij het in- en uitklappen, die tijd ligt ver achter ons. De prachtige designtrolleys van Jucad en Ticad zijn superlicht en heel klein op te vouwen. Beide zijn er in titanium en carbon, en in diverse kleuren zodat je de trolley ook nog eens naar eigen wens kunt samenstellen. De aandrijving is sterk en de nieuwe modellen zijn ook nog eens voorzien van een elektronische rem. Hierdoor blijft de trolley ook op een hellend vlak keurig op zijn plek staan. Deze trolleys behouden de snelheid naar boven en naar beneden. Dat is wel zo fijn. Je wil natuurlijk niet achter je trolley aan hoeven te rennen.

jucad elektrische trolley

Over snufjes

De Motocaddy M3 heeft een gps. Hierop zijn 40.000 golfbanen wereldwijd ingeladen, dus wel zo handig als je op veel banen speelt. Geen golfhorloge of rangefinder meer nodig, die heb je dan op je trolley met een overzichtelijke display. Een aantal trolleys is voorzien van een afstandsbediening. Daardoor hoef je de trolley niet altijd met de hand vast te houden. Gemak dient de mens. Je kunt je trolley al richting het pad naar de volgende hole sturen als jij die putt voor birdie nog even gaat maken…

gps display trolley


Het wordt nog een wedstrijdje: wie heeft het grootste uithoudingsvermogen? Jij of je trolley? Die zijn er tegenwoordig met een 36 holes accu. Met zo’n accu sleept je trolley zich moeiteloos over een heuvelachtige golfbaan en je kunt er nog een rondje achteraan plakken. Ook handig voor wanneer je meer ronden op een dag in een competitie speelt.

Voor wie geschikt?

Voor iedereen die golft. Heel simpel. Laat de trolley het werk doen en concentreer je als golfer op de slagen die je moet doen. Dat is al moeilijk genoeg toch? De keuze uit merken als Motocaddy, Powacaddy, Jucad, Ticad en Kingcaddy met elk een eigen design, uitstraling en prijsklasse is reuze.

Prijscategorie: 50-5000 euro

Ja, dat is nogal een prijsrange. Je hebt voor vijftig euro al een handige handaangedreven tweewieler en in de categorie ‘zelf duwen’ heb je meer te kiezen voor een bedrag van rond de 300 euro. Elektrische trolleys beginnen bij zo’n 700 euro en voor één met GPS heb je vanaf 1000 euro heel wat te kiezen. Jucad en Ticad zitten in het hoogste prijssegment.

Dit artikel is tot stand gekomen met medewerking van Jumbo Golf & Hockey, partner van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie.

Lees meer over
Equipment