Topgolf

Weber sterk in LA, Caron in Brazilië

Dewi Weber speelde in Los Angeles een sterk toernooi op de LPGA, Rowin Caron won bijna in Brazilië. De Nederlandse mannen stelden teleur op de DP World Tour in Tarragona.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Vorige week in het Lotte Championship kende Dewi Weber een slechte laatste ronde waardoor de Groningse terugviel naar de gedeelde 56ste plaats. In het DIO Implant LA Open speelde Weber in haar thuisstad vier ronden goed en constant golf: 68-73-71-70 voor een totaal van -2 en een keurige 21ste plaats. In het sterk bezette toernooi van de LPGA maakte Weber in haar laatste omloop drie bogeys en vier birdies. De 21ste plaats is goed voor een cheque van $ 15.321. De 25-jarige golfster die in vier van de vijf toernooien dit seizoen de cut haalde, stijgt op de  RACE TO CME GLOBE SEASON, de jaarranglijst van plek 124 naar 101. 

Anne van Dam probeerde zich via de maandag kwalificatie in het toernooi te spelen, maar met een prima ronde -3 miste ze een startbewijs op een slag.

De winst in het DIO Implant LA Open ging overtuigend naar de Japanse Nasa Hataoka. 

 

Leaderboard

 

Nederlanders stellen teleur

 

In het ISPS Handa Championship op de DP World Tour traden vijf landgenoten aan. Joost Luiten, Darius van Driel, Lars van Meijel en Daan Huizing misten op de Lakes Course van Infinitum de cut na 36 holes. Wil Besseling mocht de derde ronde wel spelen, maar daarna was het ook voor de Noord-Hollander gedaan. Meer dan 78 spelers haalden de cut en dan volgt er een nieuwe schifting om het veld voor de slotronde kleiner te maken. Besseling werd daarvan het slachtoffer. Hij eindigde op de gedeelde 74ste plaats en incasseerde nog wel € 2.750.  Deze week in het Catalunya Championship krijgen de vijf Nederlanders een nieuwe kans om een tot op heden teleurstellend seizoen glans te geven. 

 

Johannes Veerman leek na twee ronden op weg naar een mooie eindklassering, maar met 72-72 in het weekend leverde hij flink in met een 38ste plaats als resultaat.  

 

Weer Larrazábal

 

Op de baan in Tarragona heersten de Spanjaarden. De winst ging naar Pablo Larrazábal die een fantastische slotronde speelde in 62 slagen. Met -15 bleef hij landgenoot Adrian Otaegui een slag voor. Voor Larrazábal, die € 313.467 verdiende, is het de tweede zege van het seizoen en de zevende in totaal op de DP World Tour. Op de jaarranglijst stijgt de golfer uit Barcelona naar de vierde plaats. 

 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

Tweede plaats Caron

 

Rowin Caron deed op de PGA Tour Latinoamérica heel goede zaken. In het JHSF Aberto do Brasil legde hij met -19 beslag op de tweede plaats, een slag achter winnaar Jaime Lopez Rivarola. Caron eindigde met een birdie, maar helaas voor de Nederlander deed Lopez Rivarolo hetzelfde.  Op de jaarranglijst maakt de Nederlander een grote sprong van plek 78 naar 11 en opeens gloort er promotie naar de Korn Ferry Tour. Er zijn op de PGA Tour Latinoamérica nog vijf toernooien te spelen en de top-5 verdient promotie naar het circuit onder de PGA Tour.

 

Leaderboar

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.