Topgolf

Sterke week Van Meijel en Van Tilburg

Lars van Meijel heeft in Zuid-Afrika zijn beste resultaat van het nog jonge seizoen neergezet. Hij werd vierde in het Limpopo Championship, waarin ook het Nederlandse talent Nordin van Tilburg zich liet gelden.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Wie op donderdag naar het leaderboard keek, zal gedacht hebben dat het vanuit Nederlands oogpunt een vrij nietszeggende week zou gaan worden in het Limpopo Championship. De beste van vier landgenoten bevond zich op de 70ste plek van het leaderboard, maar daarna kwamen er toch twee op gang. Lars van Meijel rukte met één van de beste rondes van de vrijdag, een 64 (-8) op de andere van de twee banen, in één keer op naar de top-10 en ook neoprof Nordin van Tilburg haalde de cut. Een knappe prestatie van de jonge golfer die bij het laatste Dutch Open nog de Robbie van Erven Dorens Trofee won voor beste amateur en daags erna professional werd. Sven Maurits en Robbie van West misten de slag in het noorden van Zuid-Afrika.

Pech op 18

Ook bij het ingaan van de slotdag had Van Meijel nog de beste papieren. Winnen zou met een achterstand van zeven slagen niet gemakkelijk worden, maar met een goede ronde zou hij nog wat extra dollars kunnen verdienen voor de jaarranglijst. Na de pars op elkaar gestapeld te hebben op de door Annika Sørenstam ontworpen baan van het Euphoria Golf & Lifestyle Estate, volgde op 9 de eerste birdie. Daar kwam er nog een bij, waarna vanwege onweer de hoorn werd geblazen en het spel geruime tijd stillag. De onderbreking deerde de Brabander niet. In tegenstelling, toen de kust weer veilig was verschenen er meteen twee birdies. Van Meijel stond zelfs even tweede, maar zijn geluk was op. Op de afsluitende par-5 raakte hij met zijn approach de vlag, waarna zijn bal ver wegsprong en hij zijn week besloot met een bogey. Desondanks is de gedeelde vierde plaats een resultaat waar de voormalig kaarthouder op de DP World Tour veel aan heeft. Samen met zijn T10 een kleine maand geleden brengt dit hem namelijk dichter in de buurt van de belangrijke top-20 op de jaarranglijst. Hij staat nu 23ste. 

Van Tilburg T11

Ook voor Van Tilburg werd het Limpopo Championship een geslaagd toernooi. De 21-jarige golfer uit Ossendrecht eindigde de week met vijf birdies, waar wel een dubbel-bogey aan het begin van de ronde tegenover stond. Alles bij elkaar werd het voor Van Tilburg (-10) nét geen top-10, een mooi resultaat voor de golfer die zijn toernooien dit jaar normaal gesproken vooral op de Pro Golf Tour speelt. Dankzij de B-NL Challenge Trophy (begin september in België) krijgt Nederland her en der wat extra startplekken op de Challenge Tour en Van Tilburg maakte meteen van de gelegenheid gebruik om zich te laten zien.

Poolse winnaar

Vlak voordat iedereen terug in het clubhuis was, werd het spel opnieuw onderbroken. Op dat moment mocht Mateusz Gradecki (-19) alvast rustig aan de beker gaan denken, want een voorsprong van drie slagen uit handen geven dat ging normaal gesproken niet meer gebeuren. En inderdaad, de 27-jarige Pool haalde niet veel later zijn eerste zege op de Challenge Tour binnen. De verliezer van de dag was Oliver Hundebøll, die een marge van vier niet kon omzetten in een overwinning.

Uitslag

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Challenge Tour