Topgolf

Eerste top-10 van het jaar voor Anne

Eindelijk heeft Anne van Dam weer eens een resultaat geboekt waar ze vertrouwen uit kan halen. Ze sloot de Cambia Portland Classic met een eagle af voor de achtste plek en die levert haar belangrijke punten op voor de jaarranking.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Als het aan Anne van Dam lag had het toernooi waarschijnlijk niet ingekort hoeven te worden. Ze leek haar draai gevonden te hebben op de Oregon Golf Club en stond er bij het ingaan van het weekend goed voor, maar de weergoden hadden helaas andere plannen. Regen maakte de baan op zaterdag onbespeelbaar en besloten werd al na drie rondes een winnares te kronen.

Van Dam ging vandaag rustig van start met acht keer par, waarna op 9 een bogey volgde. Door een birdie en nog een bogey op de backnine leek ze wat plekken in te leveren, maar de Arnhemse longhitter wist op de par-5 18de met een eagle te eindigen voor een 71 (-1) en de achtste plek. Het betekent haar beste LPGA-resultaat in ruim twee jaar en het op één na beste overall. Alleen in het Schots Open (co-sanctioned met de LET) van 2019 deed ze het met een T6 al eens beter. Deze uitslag is voor Van Dam bovendien bijzonder welkom in de strijd om behoud van haar tourkaart. Als nummer 123 van de jaarranglijst zal ze nu naar ongeveer plek 100 klimmen, met nog zeven toernooien te gaan.

Ko niet meer te achterhalen

Spannend werd het niet meer op de baan net onder Portland. Jin Young Ko was gevlogen en stelde haar eindoverwinning zonder al teveel problemen veilig. Het bijzondere aan haar tweede zege van het seizoen, was dat de Koreaanse enkele weken geleden van putter wisselde en ze in Oregon ijzersterk was op de greens. Ze eindigde vier slagen los op -11. 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA