Topgolf

Luiten met solide spel in top-15

In de derde ronde van het Italiaans Open handhaafde Joost Luiten zich in de top-15. Wil Besseling had zijn dag niet en krijgen we twee opeenvolgende Højgaard-zeges op de European Tour? Plus een spannende ontknoping op de ProGolfTour op de Gelpenberg.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Joost Luiten begon slecht aan de derde ronde van het Italiaans Open. Op de Marco Simone Golf & Country Club waar in 2023 de Ryder Cup gespeeld gaat worden, maakte de zesvoudig winnaar op de European Tour bogeys op hole 2 en 6. Daarmee was het meteen wel gedaan met het inleveren van slagen, want de volgende twaalf holes speelde de 35-jarige golfer in -3 met birdies op 7, 12 en 16. Daarmee kwam Luiten toch onder par binnen, 70 (-1), maar met een totaal van -6 zakte hij twee plekken op het leaderboard naar de gedeelde vijftiende plaats.

"Jammer van die twee bogeys maar verder heb ik heel solide gespeeld vandaag", aldus Luiten na de ronde. "Op hole 2 net geen up & down voor par en op hole 6 had ik een heel slechte ligging in de rough. De pins stonden tricky, maar ik heb veel kansen gekregen op birdie en gewoon prima gespeeld."

Besseling levert in

Wil Besseling kende een matige derde ronde. Na tien holes was de Noord-Hollander +4, met birdies op 11 en 12 deed hij wel iets terug, maar in het restant van de ronde kwamen er vijf pars en nog een bogey op de scorekaart.  Door een ronde 74 (+3) duikelt Besseling naar de gedeelde 55ste plaats in het klassement. 

Højgaard-Højgaard?

De leider na drie ronden is Nicolai Højgaard. De 20-jarige Deen speelde een foutloze ronde in 65 slagen en staat op -13, een slag voor op Daniel van Tonder en Tommy Fleetwood. Afgelopen zondag won tweelingbroer Rasmus Højgaard in Zwitserland de Omega European Masters, zijn derde zege al weer op de European Tour. Nicolai, tweede in het KLM Open 2019 achter Sergio Garcia, kan morgen zijn eerste overwinning op het hoogste niveau boeken. Johannes Veerman ging na dertien holes nog aan de leiding, maar de "halve Nederlander" die onlangs won in Tsjechië ging zwaar in de fout op hole 14 met een quadruple bogey 8. Veerman begint de laatste ronde zondag met -7 op de gedeelde twaalfde plaats. 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Pro Golf Tour

In Drenthe werd het FaberExposize Gelpenberg Open gewonnen door Frederik Schott. De 20-jarige Duitser die dit jaar de overstap maakte naar de professionals, eindigde in het driedaagse toernooi van de ProGolf Tour op -10 (65-69-69). De Portugees Tomas Gouveia maakte een dure bogey op hole 18 en werd met -9 alleen tweede op de baan van GC De Gelpenberg die in geweldige conditie verkeerde (prachtige greens met stimpmeter boven de 11).  Dario Antonisse werd de beste Nederlander op de vierde plaats. De amateur kwam met ronden 67-69-71 uit op -6.

Antonnisse was na afloop tevreden. “Ik ben er klaar voor om komend jaar de overstap naar de professionals te maken,” zei hij na zijn eerste wedstrijd op de Pro Golf Tour. Vanwege een schouderoperatie vorig jaar zomer stond Antonisse maandenlang aan de kant. Na een lange revalidatie won hij onlangs de Twente Cup. Nu hoopt hij, mede door deze goede prestatie op de Pro Golf Tour, dat de organisatie hem alsnog een wildcard geeft voor het Dutch Open op Bernardus Golf. "Ik denk dat ik daar nu een goede kans op heb", aldus Antonisse. 

Floris de Haas (11de), Mike Toorop (13de), Sven Maurits (13de), Tom Hoetmer (18de), Stan Kraai (18de) en Nordin van Tilburg (18de) eindigden allemaal keurig in de top-20.

Leaderboard

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door Pro Golf Tour (@pro.golf.tour)