Topgolf

Joost en Wil eindigen naast elkaar

De twee landgenoten in de Andalucia Masters hebben op de finaledag geen grote sprongen meer kunnen maken. Joost Luiten ging licht onder par, Wil Besseling bleef er net boven en zo kwamen de Nederlanders na 72 holes allebei op +3 uit in het door Matt Fitzpatrick gewonnen toernooi.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Bij weinig wind lagen er vandaag mogelijkheden op Valderrama. Ook Joost Luiten bracht een ronde onder par in de boeken, dat lukte hem pas voor het eerst deze week. De start mocht er vanochtend meteen zijn met birdie-birdie, maar vier bogeys later maakte hij alsnog de turn in +2 voor de ronde. Gelukkig had de Bleiswijker nog niet al zijn kruit verschoten. Hij besloot zijn Andalucia Masters met drie birdies in zijn laatste vijf holes voor een 70 (-1) en +3 totaal voor een gedeelde 37ste plaats.

Dubbel houdt Besseling uit top-20

Ook Wil Besseling moest met +3 genoegen nemen, nadat hij de week op donderdag nog zo veelbelovend was begonnen. Met name de dubbel-bogey op 11 stond een Noord-Hollandse opmars vandaag in de weg. Op de ultrasnelle greens van Valderrama kwam de nummer 3 van vorig jaar verder tot drie birdies en twee bogeys, waaronder voor de derde keer deze week op 18. Zo leverde Besseling met een afsluitende 72 (+1) nog een vijftiental plekken in. 

Ook op de Race to Dubai zakt Besseling een paar posities, maar mede dankzij de topnotering van een week eerder is zijn kaart voor volgend seizoen relatief veilig. De net iets hoger geklasseerde Luiten steeg wel wat.

Fitzpatrick grote winnaar

De winnaarscheque van een half miljoen euro ging in het zuiden van Spanje naar Matt Fitzpatrick. De Engelse nummer 28 van de wereld, een aantal weken geleden nog onderdeel van het verliezende Europese Ryder Cup-team, stapte op het perfecte moment in toen leider Sebastian Söderberg een dubbel-bogey slikte op 17. Twee groepen later maakte Fitzpatrick na vijftien pars juist zijn eerste birdie en hij speelde het daarna vakkundig uit. Met -6 eindigde hij zelfs nog drie slagen los en de zege bracht hem ook nog eens naar de top-5 van de jaarranglijst.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.