Topgolf

Besseling opent ook op Valderrama sterk

Met een topklassering op zak kende Wil Besseling ook op een winderig Valderrama vandaag een uitstekende start. Als een van de weinigen wist hij onder par te duiken en dat brengt hem opnieuw in de top-5. Joost Luiten staat in de Andalucia Masters een paar slagen achter op zijn landgenoot.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Real Club Valderrama maakte het de golfers zoals gebruikelijk weer eens niet gemakkelijk. Aanzienlijke wind zorgde ervoor dat het lastiger werd om de smalle fairways te raken en te putten op de toch al pijlsnelle greens. Wil Besseling, om te beginnen, bleef in deze condities uitstekend overeind. Hij wist al gauw twee birdies op zijn kaart te zetten en hield het vervolgens goed bij elkaar. Dat er ook bogeys gingen komen was onontkoombaar, geen enkele concurrent bleef foutloos, maar de Westfries wist dit aantal tot twee te beperken. Hij voegde aan zijn totaal wel nog een derde birdie toe op de par-5 17de, alvorens te tekenen voor een 70 en -1. Met een gedeelde vierde plek is duidelijk dat het met de vorm en het vertrouwen nog steeds wel goed zit bij Besseling, na zijn zesde plek van afgelopen weekend. 

Luiten +2 na stroeve start

Joost Luiten hoopte deze week juist weer in de 'upswing' te komen voor de resterende toernooien. De Bleiswijker ziet Valderrama als één van zijn favoriete banen, maar kende een stroeve start. Op de eerste negen incasseerde hij drie bogeys en pas na de turn verscheen er ook wat 'rood' op de kaart. De onnodig ingeleverde slag op 17, een van de weinige holes die vandaag onder par speelde, was vervolgens wel weer een domper. Die bracht hem terug op +2 en bij binnenkomst niet veel later de 40ste plek. Ook voor hem is er dus nog geen man overboord.

Franse leider

Iemand die naast Besseling ook de goede vorm van het Spaans Open heeft meegenomen naar Valderrama, is Julien Guerrier. Vorige week werd de 36-jarige Fransman in Madrid derde en nu voert hij na 18 holes het klassement aan op -4. Rafa Cabrera Bello, afgelopen zondag de grote winnaar in 'zijn' Open, volgt Guerrier op één slag. De Spanjaard zag van dichtbij hoe Jon Rahm vandaag worstelde op een winderig Valderrama. De nummer 1 van de wereld was vanaf de tee erg onnauwkeurig en dan wordt het hier erg lastig: 78 (+7). Zelfs daarna bleef Rahm nog even hangen om handtekeningen uit te delen (zie video).

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.