Topgolf

Van Dam opent onder par in Jersey

Anne van Dam is een uiterst belangrijke week in New Jersey solide begonnen. Na de openingsronde is ze nog zonder fouten in de sterk bezette Founders Cup en bevindt ze zich in de middenmoot.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Het is vijf voor twaalf voor Anne van Dam in Amerika. Ze moet naar de top-100 van de ranking zien te komen en heeft hoogstwaarschijnlijk nog maar twee toernooien om dat te bewerkstelligen. Het begin mocht er gisteren in ieder geval zijn. De Arnhemse longhitter wist op de Mountain Ridge Country Club de smetjes van de kaart te houden, iets wat haar dit seizoen niet heel vaak gelukt is, en voegde halverwege de ronde één birdie toe aan haar totaal voor een 70 (-1). Dat levert haar vooralsnog T39 op, maar de top-10 is slechts twee slagen weg. Afgaande op haar statistieken, speelde Anne een hele solide ronde golf: tien van de veertien fairways gevonden en vijftien van de achttien greens geraakt. Als later vandaag ook nog eens de putts gaan vallen...

Jin Young Ko hoefde zich over het holen van putts geen zorgen te maken in New Jersey. Ruim 900 dagen geleden won zij de laatste Founders Cup en ze ging gisteren rustig verder waar ze toen gebleven was. De Koreaanse nummer 2 van de wereld eindigde afgelopen weekend nog als runner-up, maar heeft op -8 nu al een gaatje van drie te pakken. Naaste belager is voorlopig de Duitse Sandra Gal, in Jersey spelend op een medical extension. Met een prijzenpot van 3 miljoen dollar is de Founders Cup op de LPGA het grootste toernooi buiten de majors en het Tour Championship.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Symetra Tour Championship

De start van de tweede Nederlandse in Amerika mocht er in het Tour Championship van de Symetra Tour ook zijn. Dewi Weber kan mathematisch gezien niet meer naar de top-10 van de jaarranglijst die recht geeft op regelrechte promotie naar de LPGA, maar heeft besloten toch nog even van zich te laten horen in de seizoensfinale. Ook zij is na 18 holes nog zonder fouten, de Groningse pakte onderweg wel vier birdies en een eagle op: -6. Op die score staat ze in de top-5, vijf slagen achter de Zweedse Michaela Finn die opende met een ongenaakbare 61 voor -11. Dat was een baanrecord op de baan van LPGA International.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA