Topgolf

Van Dam moet terug naar Q-school

Anne van Dam is er niet in geslaagd in het voor haar laatste toernooi van het seizoen haar tourkaart op de LPGA Tour te behouden. Wil ze ook volgend seizoen daar week in week uit spelen, dan moet ze dat speelrecht eind november in de Q-series terugverdienen.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Het was al een flinke opgave die Van Dam te wachten stond in het Pelican Women's Championship. Een plek bij de eerste twintig was nodig om nog kans te maken op een positie binnen de top-100 van de ranking, wat genoeg zou zijn voor het behouden van de tourkaart. Na een slechte eerste dag (+5) verging het haar op tweede speeldag weliswaar een stuk beter, maar de opgelopen schade was al te groot. Met een ronde in level par schoot ze nauwelijks op en het gat naar de cutline was na 36 holes nog vijf slagen.

Q-series

In de ranking eindigt Van Dam na deze week om en nabij plek 109 en dat houdt in dat ze terugmoet naar de Q-school om haar tourkaart voor de LPGA terug te verdienen als ze volgend seizoen ook een vol jaar in Amerika wil spelen op het hoogste niveau.

De laatste ronde van de Q-school (de Q-series) van de LPGA Tour, waar Van Dam instroomt, is een zenuwslopende uitputtingsslag over 144 holes, waarvoor ook landgenoot Dewi Weber zich al geplaatst heeft. Die ontknoping speelt zich af tussen 29 november tot en met 12 december in Mobile en Dothan in Alabama

Leaderboard

 

 

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA