Topgolf

Top-100 nog ver weg voor Anne

Geen enkele birdie verscheen er vandaag op de kaart van Anne van Dam in het Pelican Women's Championship . Ze bevindt zich na 18 holes in de kelder van het klassement en op het randje van verlies van haar goede speelrecht.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Het is twee voor twaalf voor Anne van Dam en haar toekomst op de LPGA. In een seizoen met veelal tegenvallende resultaten heeft ze nog niet genoeg laten zien om haar kaart te behouden. Wil ze de onvoorspelbare Q-Series vermijden, en dat wil ze, dan moet ze deze week orde op zaken stellen. In het Pelican Women's Championship moet de longhitter rond de 20ste plek eindigen om nog een kans te hebben op de top-100 van de ranking, maar het begin was helaas niet echt bemoedigend te noemen. Drie bogeys en een dubbel-bogey, met geen enkele birdie op de Gelderse kaart voor +5. 

Na een foutloze 62 (-8) voert Leona Maguire voorlopig de ranglijst aan op de Pelican Golf Club. De Ierse, die deze zomer bij haar debuut ongeslagen bleef in de Solheim Cup, maakt nog kans op de titel van 'rookie of the year' en wil dus maar wat graag winnen in de buurt van Tampa. Titelverdediger Sei Young Kim (-6) en Lexi Thompson (-5) zijn niet ver weg.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA