Topgolf

Van Driel voegt zich bij Luiten in top-10

Met een evenaring van het baanrecord maakte Darius van Driel een reuzensprong op dag 2 van de Savannah Classic. Hij komt in één keer de top-10 binnen en staat op gelijke hoogte met Joost Luiten. Ook de drie andere landgenoten hebben de cut gehaald.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Hét verhaal van de tweede ronde op de Karen Country Club werd geschreven door Darius van Driel. De Leidschendammer wist dat hij vanaf -1 de nodige slagen moest gaan winnen om er op donderdag en vrijdag ook nog bij te zijn, maar dat hij zoveel plekken zou gaan klimmen (54!) had hij ongetwijfeld zelf ook niet kunnen denken. Van Driel kreeg al snel de smaak te pakken en had halverwege vier birdies op zijn kaart staan. Wat bleek was echter, dat het échte scoren nog moest beginnen. Een eagle op 11 bracht hem in de volgende versnelling, waarna hij nog vier birdies maakte voor een fenomenale 62 (-9) en -10 voor de week. Dat betekende een evenaring van het baanrecord dat vorige week door 'halve Nederlander' Johannes Veerman was neergezet en nog belangrijker, het katapulteerde Van Driel in één keer naar de top van het leaderboard.

'Birdietrein'

'De laatste drie weken speel ik al goed, maar laat ik het telkens liggen op de greens", begon Van Driel aan een nuchtere analyse. "Je moet hier recht zijn van de tee en daar ben ik goed in. Vandaag werkte de putter een stuk beter, met dit als resultaat. Al met al ben ik zeer tevreden en hoop ik aan boord van deze 'birdietrein' te kunnen blijven', aldus de 31-jarige Zuid-Hollander .

'Mixed bag' Luiten

Voor Joost Luiten was het woensdag een 'mixed bag' in Nairobi. Met name zijn ijzerslagen waren van hoog niveau, terwijl hij het zichzelf op en rond de greens bij vlagen onnodig moeilijk maakte en de nodige kansen onbenut liet. Tot twee keer toe bleef de bal op enkele millimeters van de hole liggen voor een zichtbaar ontevreden Luiten. Ook de afsluitende bogey zal ongetwijfeld voor een bittere nasmaak hebben gezorgd op de weg terug naar het clubhuis, maar op -10 en T7 doet Luiten nog altijd volop mee.

Vijf uit vijf

Het is zeer aannemelijk dat de gehele Nederlandse afvaardiging de volle vier rondes mag spelen in Kenia. Wil Besseling en Lars van Meijel bevinden zich op -6 net buiten de top-30 en, met de scores die we tot dusver al hebben gezien op de Karen Country Club, behoort een topklassering voor hen nog altijd tot de mogelijkheden. Daan Huizing kwam over twee dagen golf tot -4. Hij zat daarmee de hele dag aan de goede kant van de streep en bleef daar ook nadat de stofwolken waren opgetrokken.

Drie eagles Van Tonder

Na twee rondes is het Daniel van Tonder (-13) die de lakens uitdeelt in de Keniaanse hoofdstad. De Zuid-Afrikaan die al jaren furore maakt op de Sunshine Tour (vier zeges in 2020) maar op het Europese circuit nog nooit zijn doorbraak heeft kunnen maken, maakte liefst drie eagles en nam zo de leiding in handen. Eén landgenoot en een Schot zitten hem op de hielen, waarna het groepje met Van Driel en Luiten al snel volgt.

Leaderboard