Topgolf

Luiten achterhaalt in Kenia Van Meijel

Het was geen slechte dag voor de drie overgebleven Nederlanders in het Magical Kenya Open, maar evenmin een bijzondere. Joost Luiten kwam nog het best voor de dag, maar meedoen om de zege doet ook hij morgen niet.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Luiten maakte vandaag op de eerste negen holes geen fouten én twee birdies, maar omdat de concurrentie die birdies ook wel vergaarde, maakte hij geen reuzensprong. Een bogey op zijn veertiende hole deden zijn ambities voor geen goed. Gelukkig voor Luiten zat het venijn weer in de staart van de ronde. Gisteren vier birdies op de laatste vier holes van zijn ronde en vandaag waren dat er drie.

Achterhalen

Met zijn ronde 67 (-4) steeg de Bleiswijker zestien plekken en achterhaalde hij de vier plekken gezakte landgenoot Lars van Meijel. De Brabander begon de dag juist uitstekend – vier bidies na zeven holes – maar viel voor de turn nog terug naar -2. Dat was ook na 18 holes zijn dagresultaat, want op de tweede negen werden de twee birdies tenietgedaan door een zure dubbel bogey.
‘Ik begon heel goed maar maakte alleen daarna een paar foutjes te veel’, aldus Van Meijel zelf. ‘Maar over het geheel bekeken heb ik bij mezelf veel goede dingen gezien en die neem ik mee naar morgen.’

Van Driel

Zowel Luiten als Van Meijel staat met -7 voor het toernooi 27ste en dat is al negen slagen van de leiding. Darius van Driel begon zijn ronde met een dubbel bogey en daarmee vergooide hij al min of meer zijn kansen op moving dag. Hij trok dat nog wel recht naar level par voor de dag, maar de Leidschendammer is ‘pas’ terug te vinden op de 66ste plaats.

Justin Harding

Op de Karen Country Club in Nairobi is de Zuid-Afrikaan Justin Harding na 54 holes de leider. Dankzij een ronde in 64 slagen sloeg hij een gat van twee slagen naar drie nummers twee. Een van hen is Johannes Veerman, de Amerikaan met Nederlandse roots. Hij tekende met 62 (9 birdies) voor de beste ronde van de dag en een baanrecord. Veerman deelt de tweede plek met Scott Hend en Kurt Kitayama.

Leaderboard