Topgolf

Van Meijel en Van Driel nemen voortouw

Vier van de vijf Nederlanders die deze week actief zijn in het Magical Kenya Open, zijn het toernooi met een ronde onder par begonnen. Lars van Meijel heeft de goede vorm van een week geleden meegenomen naar Afrika, hij voert de Oranje-equipe voorlopig aan.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Lars van Meijel was vorige week al de beste landgenoot in Qatar, en heeft ook op Karen Country Club nu het voortouw genomen. De Bestenaar maakte geen uitschieters en was van het vijftal Nederlanders de meest constante op de openingsdag. Hij begon de week meteen goed met een birdie op een van de lastigere holes en vond er verdeeld over de ronde vervolgens nog drie, plus ook één bogey. De 68 (-3) om het Kenya Open af te trappen plaatst Van Meijel in een gigantische groep op de 30ste plaats.

Eén slag achter Van Meijel op het leaderboard, vinden we  Darius van Driel terug. Hij maakte tijdens zijn eerste rondgang nog één birdie meer dan zijn landgenoot, maar leverde onderweg ook meer in. Toen iedereen binnen was, stond Van Driel op -2 net binnen de top-50.

Luiten en Huizing beperken schade

Daan Huizing, Wil Besseling en Joost Luiten slaagden er niet in de gevreesde 'blauwe' nummers van de kaart te houden, alle drie incasseerden ze een dubbel-bogey dan wel een triple. Al met al wisten Luiten en Huizing (elk -1) de schade nog beperkt te houden, Besseling heeft vanaf +1 nog wat extra werk te verzetten om bij het eerste van twee opeenvolgende toernooien in Kenia de cut te halen. 

Niet minder dan zes spelers deelden naar het einde van de dag toe de leiding in Nairobi. Graag hadden we gezien hoe Benjamin Hebert met een birdie op 18 naar -7 ging en alleen beslag legde op de koppositie, maar helaas kan de European Tour vanwege 'logistieke problemen buiten onze macht' in ieder geval de eerste twee dagen geen beelden verstrekken aan de internationale golfliefhebber.

Leaderboard